- Lid sinds
- 22 dec 2004
- Berichten
- 1.794
- Waardering
- 19
Supplementatie van essentiele aminozuren (EAAs) voor de training is veel effectiever dan inname na de training. En sucrose voor/na de training voorkomt proteine afbraak tot 2 uur na de training
-7 niet-ervaren krachttrainers kregen 15 g EAAs direct voor en 15 g 1 uur na krachttraining (+/- 2 uur na ontbijt). Proteine synthese werd ongeveer 6 x verhoogd tijdens de supplementatie/trainingsperiode. (Zelfs met meer conservatieve meetwaarden was de proteine synthese nog altijd 350% hoger (P < 0.001).
De netto proteine balans werd nog verder verhoogd na de 2e inname van EAAs, maar zakte plotseling onder basale waarden na 30 min: (De 2 verticale stippellijnen zijn de inname tijden van EAAs. Tabel A en B staan voor phenylalanine en leucine, de maatstaven voor proteine synthese.) Tabel -->
[Afbeelding niet meer beschikbaar] .
Deze daling in netto proteine balans werd veroorzaakt door een daling van de protiene synthese tot het 0-punt: (Proteine synthese = boven, proteine afbraak = midden, netto proteine balans = onder. De staven met diagonale lijnen staan voor de trainings/EAA-groep) Tabel -->
[Afbeelding niet meer beschikbaar] (E11).
-Consumptie van 6 g EAAs + 35 g sucrose (na een nacht vasten) direct voor de training verhoogt de reactie van netto protiene synthese meer dan consumptie na de training. Totale netto phenylalanine opname door het been was groter (P = 0.0002) tijdens VOOR (209 ± 42 mg) dan tijdens NA (81 ± 19). Insuline levels stegen in beide groepen. De netto proteine balans spreekt voor zich: (Proteine afbraak = boven, proteine synthes = midden, netto proteine balans = onder) Tabel -->
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Koolhydraat inname voorkomt proteine afbraak tijdens de training niet vergeleken met studie (E11), maar voorkomt de toename in proteine afbraak na de training in (E11) volledig tot 2 uur na de training.
Proteine afbraak na de training nam zelfs af door koolhydraat supplementatie voor de training. Dit was na een nacht vasten terwijl studie (E11) een ontbijt kreeg voor de training! (E102).
Waarschijnlijk worden aminozuren na de training gewoon verbrandt wanneer je er geen koolhydraten bij neemt.
Dit betekent dat wanneer je tijdens het cutten een kleine hoeveelheid (0,4 g/kg) koolhydraten voor of tijdens de training neemt, dit er voor zorgt dat de netto proteine balans positief blijft (spierwinst) in plaats van negatief wordt na de training (spierverlies), zoals je in de bovenstaande tabellen kunt zien.
Dit gebeurt door een afname in proteine afbraak en door een blijvend verhoogde proteine synthese (waarschijnlijk zorgen koolhrydraten er dus ook voor dat de eiwitten niet worden verbrandt)
Doordat je een kleine hoeveelheid koolhydraten neemt zal dit er ook niet voor zorgen dat je vetmassa wint.
Je kunt hieruit afleiden dat voor spiermassa koolhydraten bij de training - tijdens het cutten - nog belangrijker zijn dan tijdens een periode van eten op onderhoud. Normaal voorkomen koolhydraten alleen proteine afbraak, maar tijdens calorische restrictie zorgen ze ook voor een verhoogde proteine synthese (indirect waarschijnlijk)!
-7 niet-ervaren krachttrainers kregen 15 g EAAs direct voor en 15 g 1 uur na krachttraining (+/- 2 uur na ontbijt). Proteine synthese werd ongeveer 6 x verhoogd tijdens de supplementatie/trainingsperiode. (Zelfs met meer conservatieve meetwaarden was de proteine synthese nog altijd 350% hoger (P < 0.001).
De netto proteine balans werd nog verder verhoogd na de 2e inname van EAAs, maar zakte plotseling onder basale waarden na 30 min: (De 2 verticale stippellijnen zijn de inname tijden van EAAs. Tabel A en B staan voor phenylalanine en leucine, de maatstaven voor proteine synthese.) Tabel -->
[Afbeelding niet meer beschikbaar] .
Deze daling in netto proteine balans werd veroorzaakt door een daling van de protiene synthese tot het 0-punt: (Proteine synthese = boven, proteine afbraak = midden, netto proteine balans = onder. De staven met diagonale lijnen staan voor de trainings/EAA-groep) Tabel -->
[Afbeelding niet meer beschikbaar] (E11).
-Consumptie van 6 g EAAs + 35 g sucrose (na een nacht vasten) direct voor de training verhoogt de reactie van netto protiene synthese meer dan consumptie na de training. Totale netto phenylalanine opname door het been was groter (P = 0.0002) tijdens VOOR (209 ± 42 mg) dan tijdens NA (81 ± 19). Insuline levels stegen in beide groepen. De netto proteine balans spreekt voor zich: (Proteine afbraak = boven, proteine synthes = midden, netto proteine balans = onder) Tabel -->
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Koolhydraat inname voorkomt proteine afbraak tijdens de training niet vergeleken met studie (E11), maar voorkomt de toename in proteine afbraak na de training in (E11) volledig tot 2 uur na de training.
Proteine afbraak na de training nam zelfs af door koolhydraat supplementatie voor de training. Dit was na een nacht vasten terwijl studie (E11) een ontbijt kreeg voor de training! (E102).
Waarschijnlijk worden aminozuren na de training gewoon verbrandt wanneer je er geen koolhydraten bij neemt.
Dit betekent dat wanneer je tijdens het cutten een kleine hoeveelheid (0,4 g/kg) koolhydraten voor of tijdens de training neemt, dit er voor zorgt dat de netto proteine balans positief blijft (spierwinst) in plaats van negatief wordt na de training (spierverlies), zoals je in de bovenstaande tabellen kunt zien.
Dit gebeurt door een afname in proteine afbraak en door een blijvend verhoogde proteine synthese (waarschijnlijk zorgen koolhrydraten er dus ook voor dat de eiwitten niet worden verbrandt)
Doordat je een kleine hoeveelheid koolhydraten neemt zal dit er ook niet voor zorgen dat je vetmassa wint.
Je kunt hieruit afleiden dat voor spiermassa koolhydraten bij de training - tijdens het cutten - nog belangrijker zijn dan tijdens een periode van eten op onderhoud. Normaal voorkomen koolhydraten alleen proteine afbraak, maar tijdens calorische restrictie zorgen ze ook voor een verhoogde proteine synthese (indirect waarschijnlijk)!