XXL Nutrition

Een lekkere meal uit de stoomoven? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Loo

Colossal Veteran
15 jaar lid
Lid geworden
11 okt 2004
Berichten
15.710
Waardering
665
M'n chickie heeft een high tech splinternieuwe stoomoven!

(alleen ze gebruikt hem nooit)

Vandaag is het tijd de oven te ontmaagden, heeft iemand tips voor een lekkere gezonde meal? :meal:(die uiteraard bodybuilding verantwoord is).

Bedankt alvast
 
M'n chickie heeft een high tech splinternieuwe stoomoven!

(alleen ze gebruikt hem nooit)

Vandaag is het tijd de oven te ontmaagden, heeft iemand tips voor een lekkere gezonde meal? :meal:(die uiteraard bodybuilding verantwoord is).

Bedankt alvast

Goed plan :)






(noemen we een k*t zo tegenwoordig .. stoomoven ... het moet toch niet gekker worden)



ok, on topic dan maar .... gestoomde zalm ? (zit vast wel een boekje bij met hoe of wat en recepten enzo)
 
Een goed gekruide kipfilet is wonderbaarlijk genoeg ook nog lekker indien hij gestoomd wordt.. Groenten kun je ook perfect stomen!
 
Laatst bewerkt:
vis in aluminiumfolie met wat groentjes erbij heel lekker, maar dan moet je apart wel voor wat carbs zorgen:D
 
Een goed gekruide kipfilet is wonderbaarlijk ook nog lekker indien hij gestoomd wordt..

of marineren.

Ik heb eens een kipfilet in een plasticzakje in water van 75 graden of zo laten garen... dat was ook extreem mals. Wel gaar maar totaal niet uitgedroogd zoals je wel eens hebt als je het te heet ben te lang bakt. Stomen is ook veel minder heet dan bakken, dus dat zal wel hetzelfde effect hebben.

Alleen die bruining (maillard reactie) heb je niet, maar je zou hem na het garen eventueel nog heel even in een pan of op een gril kunnen leggen als je dat erg mist.

Groenten kun je ook perfect stomen!

+1
 
ok, on topic dan maar .... gestoomde zalm ? (zit vast wel een boekje bij met hoe of wat en recepten enzo)

Gestoomde zalm met ui-bieslookboter
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd in minuten
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 555 kCal - eiwit 30 g
vet 45 g - koolhydraten 7 g


Ingrediënten
1 zakje verse bieslook (25 g), fijngesneden
1 rode ui, fijngesnipperd
125 g zachte roomboter
4 stukken zalmfilet (of zalmhaasjes van gelijke grootte, ca. 500 g)
200 g peultjes
200 g sugar snaps
1 kleine broccoli (200 g), in roosjes

Materialen
stoompan


Bereiden
In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 min. gaarstomen. Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto.
Tip
Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.

dit gaat hem worden denk ik. Met risotto ook, da's weer eens wat anders.
 
dit gaat hem worden denk ik. Met risotto ook, da's weer eens wat anders.

Die risotto ga je toch niet maken in de stoomoven ?
 
Back
Naar boven