Gestoomde zalm met ui-bieslookboter
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd in minuten
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 555 kCal - eiwit 30 g
vet 45 g - koolhydraten 7 g
Ingrediënten
1 zakje verse bieslook (25 g), fijngesneden
1 rode ui, fijngesnipperd
125 g zachte roomboter
4 stukken zalmfilet (of zalmhaasjes van gelijke grootte, ca. 500 g)
200 g peultjes
200 g sugar snaps
1 kleine broccoli (200 g), in roosjes
Materialen
stoompan
Bereiden
In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 min. gaarstomen. Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto.
Tip
Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.