Ga Terug   DutchBodybuilding.com forum > Hoofdfora > Voeding

Antwoord
Oud 25 August 2004, 14:45  
djohn
Dutch Bodybuilder
 
Stats: M
tonijn, zalm

Advertentie
is tonijn, net als zalm, ook kankerverwekkend bij dagelijks gebruik op hele lange termijn. geen verse tonijn of zalm, maar degene die je in de winkel koopt, in blik enz

  Met citaat antwoorden
Oud 25 August 2004, 14:57  
Rebel_x
Monstrous Giant
 
Rebel_x's Avatar
 
Stats: M
alles is kankerverwekkend in deze tijd.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 August 2004, 15:11  
Frenkpie
Massive Warrior
 
Frenkpie's Avatar
 
Stats: M 30j 1m72 88kg -
Bekijk Galerij (3 foto's)
Ik eet zon 60 blikken zalm/tonijn per maand en ik voel me op en top
  Met citaat antwoorden
Oud 25 August 2004, 16:33  
KaLe
Mommy's little monster
 
KaLe's Avatar
 
Stats: M 35j 1m69 95kg -
ik eet bijna 4 kilo zalm in de maand en voel me ook heerlijk.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 August 2004, 18:33  
Emile
Freaky Bodybuilder
 
Emile's Avatar
 
Stats: M 40j
Bekijk Galerij (1 foto's)
In alles zit wat. Ik zou er niet zo druk over maken. Ik eet ook veel vis in blik en ik heb nergens last van.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 August 2004, 22:56  
Splendid
Competitive Bodybuilder
 
Stats: M 34j
Die eventuele kanker zou veroorzaakt worden door vervuiling van water, waardoor plankton enzo die giftige stoffen (zware metalen) opnemen. Plankton wordt ook weer gegeten etc. etc. totdat de tonijn of de zalm de zware metalen binnenkrijgt door iets op te eten.

Tsja, de bewerking van voedingsproducten met veel koolhydraten op hoge temperaturen zou ook kankerverwekkend zijn, eet vier hele broden per dag en je hebt een verhoogde kans. Chips per 2 zakken hetzelfde verhaal, evenals friet voor een zak vol. Zo kunnen we nog wel even door gaan: lijnzaadolie en prostaatkanker, beta-caroteen en leverkanker, uitlaatgassen van een dieselmotor en longkanker.

Neem maar van mij aan: de kans dat jij op straat door één of andere dwaas dood wordt gereden is nog altijd honderd keer groter dan de kans dat je kanker krijgt van tonijn of zalm. Bovendien is die tonijn meestal van de kweek en die zwemt dus in een speciaal aangelegd tonijnenplasje, zonder vervuiling!
  Met citaat antwoorden
Oud 25 August 2004, 23:10  
roxxe
Massive Warrior
 
roxxe's Avatar
 
Stats: M 34j - - -
Bekijk Galerij (6 foto's)
ik las es ooit dat menselijke cellen die lichtjes blootgesteld werden aan radio-activiteit, sterker werden (ze ontwikkelden "tegenmiddelen") dan cellen die nog nooit blootgesteld werden. dus eet maar op
  Met citaat antwoorden
Oud 26 August 2004, 08:59  
wazzup
Super Moderator
 
wazzup's Avatar
 
Stats: M 50j 1m89 - -
De kwaliteit van vooral gekweekte zalm schijnt tegen te vallen, omdat die van allerlei troep gevoerd wordt. In het wild (tonijn wordt niet gekweekt en is dus altijd wildvangst) heb je alleen last van de natuurlijke verontreinigingen die in de oceaan voor komt (erg veel water, dus gelukkig behoorlijk verdund, al doen we wel ons best zo veel mogelijk troep in de oceanen te dumpen). Helaas worden koeien en varkens en kippen ook opgekweekt met medicijnen en anabolen, dus zo gezond zijn die ook niet meer ben ik bang. Maar goed, we moeten het er mee doen. (was het een paar jaar geleden in zuid amrika niet zo dat veel jongetjes die traditioneel vele kip aten spontaan borsten kregen door de hormonen uit de kip) De controle van voedingsmiddelen in Nederland zit redelijk goed in elkaar (al valt er genoeg op te bekritiseren uiteraard), dus met wat variatie zou je zo gezond als mogelijk moeten zitten. (zelfs groente en fruit wordt gekweekt met veel gif)

Dat argument van "ik eet zoveel vis per week en heb nergens last van" slaat nergens op, dat zeggen rokers ook en ik hoop dat ondertussen toch wel duidelijk is dat roken toch echt slecht voor je is.

Persoonlijk denk ik dat je minder kans op kanker hebt door de goede vetzuren die in zalm zitten, dus is de positieve werking altijd meer dan de negatieve.
  Met citaat antwoorden
Oud 26 August 2004, 09:17  
Splendid
Competitive Bodybuilder
 
Stats: M 34j
Dit is een leuk artikel over de vermaarde kankerverwekkende stoffen in vis.

http://www.oneworld2.nl/index.php?pa...&newsitemId=34
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Snel Reageren
Bericht:
Opties
Oud topic waarschuwing
Dit topic, of de laatste post, is meer dan 4022 dagen oud. Het is heel waarschijnlijk dat de discussie afgelopen is, dus bumpen heeft geen zin.
Als je toch denkt dat het nodig is om te reageren, dan kan je dit alsnog doen.
Topic opties