Raar vraagje misschien, maar ik vroeg me het volgende af;
Is het bij onbewerkt vlees zo, dat je kunt zeggen dat de 'rode gedeeltes' (voor vrijwel 100%) uit eiwitten bestaat, en 'witte gedeeltes' (voor vrijwel 100%) uit vet? Het gaat dus niet om bewerkte vleesproducten, zoals bijvoorbeeld gehakt, tartaar, etc, maar om onbewerkte stukken vlees, zoals op de voorbeeldplaatjes hieronder:
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Gehakt, tartaar etc, hebben een egale rode kleur en daar zitten zowel eiwitten als vetten in, maar dat komt dan misschien simpelweg doordat onbewerkte stukken vlees (zoals op de plaatjes hierboven) daarin gemixt/versnippert/verwerkt zijn? (Ik heb overigens niet de illusie dat stukjes vlees zo mooi als die hierboven de input vormen voor gehakt;-)
Wat denken jullie? Of zit er in het 'rode gedeelte' van onbewerkt vlees ook gewoon (significante hoevelheden) vet?
Is het bij onbewerkt vlees zo, dat je kunt zeggen dat de 'rode gedeeltes' (voor vrijwel 100%) uit eiwitten bestaat, en 'witte gedeeltes' (voor vrijwel 100%) uit vet? Het gaat dus niet om bewerkte vleesproducten, zoals bijvoorbeeld gehakt, tartaar, etc, maar om onbewerkte stukken vlees, zoals op de voorbeeldplaatjes hieronder:
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Gehakt, tartaar etc, hebben een egale rode kleur en daar zitten zowel eiwitten als vetten in, maar dat komt dan misschien simpelweg doordat onbewerkte stukken vlees (zoals op de plaatjes hierboven) daarin gemixt/versnippert/verwerkt zijn? (Ik heb overigens niet de illusie dat stukjes vlees zo mooi als die hierboven de input vormen voor gehakt;-)
Wat denken jullie? Of zit er in het 'rode gedeelte' van onbewerkt vlees ook gewoon (significante hoevelheden) vet?