Ga Terug   DutchBodybuilding.com forum > Hoofdfora > Voeding

Antwoord
Oud 7 January 2012, 01:40  
ZARA25101988
Novice
 
Stats: M 26j 1m81 - -
Kipfilet bakken in de oven, kan dat?

Advertentie
Weet iemand hoe ik in kleine stukjes gesneden (125gr) kipfilet kan bakken in de oven?



Hoe lang en hoe warm vooral?

Thanks
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 01:47  
lebron27
Novice
 
Stats: M 1m95 56kg 5%
in de oven 180 graden

minstens 5 minuten, ws 8
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 01:50  
free
Ripped Bodybuilder
 
free's Avatar
 
Stats: M 33j 1m85 74kg 12%
eerst moet je toch best je vlees dichtschroeien in de pan en nadien in de oven steken? ik denk zo droge kip zonder kippenboellion en zonder de kipenblokjes regelmatig te bedruipen in de oven, gaan deze wel super droog worden volgens mij en bijna niet te vreten zijn.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 02:15  
ZARA25101988
Novice
 
Stats: M 26j 1m81 - -
Citaat:
Origineel gepost door free Bekijk Post
eerst moet je toch best je vlees dichtschroeien in de pan en nadien in de oven steken? ik denk zo droge kip zonder kippenboellion en zonder de kipenblokjes regelmatig te bedruipen in de oven, gaan deze wel super droog worden volgens mij en bijna niet te vreten zijn.
Kon niet wachten tot morgen (vandaag) middag...

Heb het daarnet even geprobeerd. 5 minuten is te kort, 8 minuten ook.

Heb net ergens gelezen dat je op 180-200 graden moet bereiden in de oven, gedurende 20 minuten.

Ik heb er een beetje curry-poeder, gember- en kaneelpoeder op gedaan en dan pas in de oven, het was inderdaad zeer droog, maar het smaakte lekker, I like that
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 02:46  
Larssonn
Ripped Bodybuilder
 
Larssonn's Avatar
 
Stats: M 21j 1m88 87kg -
Ik doe altijd m'n stukken kipfilet (grote) op 170 graden 20-25min in de oven (zonder voorverwarmen) en dan zijn ze perfect, en nog sappig ook!
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 04:07  
Matthias9
Dutch Bodybuilder
 
Matthias9's Avatar
 
Stats: M 1m94 96kg 10%
Je kan ze er gewoon in gooien, 180 - 200 graden.
Als je hele kipfilets hebt moet je ze wel even omdraaien na de helft van de tijd. bij blokjes hoeft dat niet zo zeer. Vind persoonlijk het lekkerst om ff dicht te schroeien en dan pas in de oven.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 04:13  
gebruikersnaam6
Cool Novice
 
gebruikersnaam6's Avatar
 
Stats: M 27j 1m75 93kg 8%
hey mensen,

Ik deed het vroeger ook zo in de oven etc..
Maar ik heb onlangs door mijn vrouw deze pot ontdekt :
http://www.tupperware.be/xchg/be/hs.xsl/876.html

Kipje erin, zonder bakstof (water of boter of olie .. )
Gewoon braadkipje, goed bestrooien met kipkruiden...
180 Graden, uurtje in de oven..

OMG!
Deze kip is nog lekkerder en sappiger dan een kip aan't spit!

DIKKE AANRADER!
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 08:56  
Nessies
Dutch Bodybuilder
 
Nessies's Avatar
 
Stats: M 28j 1m95 94kg 13%
Kip blijft juist erg sappig als je het goed doet, doordat er veel water zit in de filet. 20 minuten 200c (beetje afhankelijk van je oven ook) en knagen maar.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 11:42  
Ymir
Freaky Bodybuilder
 
Ymir's Avatar
 
Stats: M 37j 1m50 40kg > 50%
dit vind ik heel handig, zeker als het veel vlees is of aardappels groente alles bij elkaar (moeten qua kooktijd wel enigzins overeenkomen, groente die heel kort moet koken is niet handig):



Braadzakken zijn bestand tot 220 graden in de oven. je kunt er heerlijke gerechten mee klaarmaken, zonder dat je boter of olie hoeft toe te voegen. Het vlees, de groente en zelfs aardappelen koken in hun eigen vocht gaar. Dat betekend dat je minder vet gaat eten, maar ook dat de vitamines en smaak beter behouden blijven. Braadzakken zijn verkrijgbaar bij de slager, sommige supermarkten en bij Blokker.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 14:31  
wazzup
Super Moderator
 
wazzup's Avatar
 
Stats: M 49j 1m89 - -
Echt bakken in de oven ... nee, dat niet, maar je kunt het prima in de over garen.

Kip en gevogelte

* Kip en gevogelte heeft altijd een veilige kerntemperatuur van 75 graden nodig. In principe kan de oven op 75 graden worden gezet. Dit betekent natuurlijk wel een langere bereidingstijd maar het eindresultaat is natuurlijk super. Door de lage temperatuur is er bijna geen vochtverlies en dit garandeert een mals en sappig stukje vlees.

* U kunt de oven ook op 100 graden zetten voor een snellere bereiding en dit is toch ook al een stuk beter qua resultaat als 220 graden.

* Het is belangrijk dat u het vlees eerst aanbraadt (bijv. tijdens het voorverwarmen van de oven) voor het knapperige korstje.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2012, 14:37  
rope
Advanced Bodybuilder
 
rope's Avatar
 
Stats: M 25j 1m81 - -
Bekijk Galerij (6 foto's)
ik bak altijd al mijn kip op zondag
dan gooi ik de kip in 2 grote oven schalen.
20min op 200 graden kip eruit en het water uit die schaal kiepen
kip omdraaien en weer 10 min op 200 graden
kip eruit water eruit gieten kip aflaten koelen en dan verdeel ik het in zakjes en gooi ik het in de vriezer.
werkt prima
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Snel Reageren
Bericht:
Opties
Oud topic waarschuwing
Dit topic, of de laatste post, is meer dan 1078 dagen oud. Het is heel waarschijnlijk dat de discussie afgelopen is, dus bumpen heeft geen zin.
Als je toch denkt dat het nodig is om te reageren, dan kan je dit alsnog doen.
Topic opties