Ui, prei, paprika, tomaten, komkommer kun je ook in een plastic bakje of zakje in de koelkast bewaren.
Verse worteltjes, radijsjes bewaar je in een bakje water (eventueel zonder deksel), zo blijven ze hard en knapperig. Verse worteltjes kun je beter niet invriezen, ze worden zwart bij het ontdooien (je kunt ze wel na het koken invriezen of na invriezen METEEN koken).
Appel, peer, banaan die gesneden zijn kun je alleen met citroensap of azijn bewaren in de koelkast (tegen het verkleuren), beter om meteen op te eten.
Ui en knoflook kun je ook fijnsnijden en op (olijf-)olie in een potje in de koelkast bewaren (2 a 3 weken). Handig als je bij het bakken van je biefstuk of tonijn een beetje olie nodig hebt (zit meteen ui of knoflook bij).
Van restjes groenten* kun je ook een relish/dressing maken: alles fijn snijden en in een afsluitbaar potje doen. Daar azijn (of dressing van azijn en olijfolie**) over gieten tot alles onder staat. Eventueel kruiden toevoegen. Dit kun je ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Makkelijk voor over de sla of als rauwkostsalade (side-dish).
*= ui, prei, paprika, tomaat, olijf, knoflook, komkommer, zilverui, augurk, radijs, verse peper
**= basis voor alle dressings: 1 eetlepel azijn + 1 eetlepel olijfolie. Iets zuurder: 1 eetlepel olijfolie + 2 eetlepels azijn.