AndroidHealthClinic

Groenten bewaren (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

FrankyB

Advanced Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
6 feb 2005
Berichten
1.090
Waardering
40
Lengte
1m75
Massa
97kg
Vetpercentage
16%
Hoe houden jullie je aangesneden groenten vers?

Dan heb ik het over bijv. uien, paprika, courgette enz enz?
 
Folie eromheen en in de koelkast, anders worden veel verse producten zo droog.
 
Voor langere tijd kan je ze invriezen.
Maar niet àlle groenten behouden optimaal hun smaak.
Bij bloemkool is het bvb minder aan te raden om het te bewaren in de diepvriezer.
 
wat citroensap erover
 
Ui, prei, paprika, tomaten, komkommer kun je ook in een plastic bakje of zakje in de koelkast bewaren.

Verse worteltjes, radijsjes bewaar je in een bakje water (eventueel zonder deksel), zo blijven ze hard en knapperig. Verse worteltjes kun je beter niet invriezen, ze worden zwart bij het ontdooien (je kunt ze wel na het koken invriezen of na invriezen METEEN koken).

Appel, peer, banaan die gesneden zijn kun je alleen met citroensap of azijn bewaren in de koelkast (tegen het verkleuren), beter om meteen op te eten.

Ui en knoflook kun je ook fijnsnijden en op (olijf-)olie in een potje in de koelkast bewaren (2 a 3 weken). Handig als je bij het bakken van je biefstuk of tonijn een beetje olie nodig hebt (zit meteen ui of knoflook bij).

Van restjes groenten* kun je ook een relish/dressing maken: alles fijn snijden en in een afsluitbaar potje doen. Daar azijn (of dressing van azijn en olijfolie**) over gieten tot alles onder staat. Eventueel kruiden toevoegen. Dit kun je ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Makkelijk voor over de sla of als rauwkostsalade (side-dish).
*= ui, prei, paprika, tomaat, olijf, knoflook, komkommer, zilverui, augurk, radijs, verse peper
**= basis voor alle dressings: 1 eetlepel azijn + 1 eetlepel olijfolie. Iets zuurder: 1 eetlepel olijfolie + 2 eetlepels azijn.
 
groenten die uit warme landen komen moet je juist niet in de koelkast bewaren, ze rotten dan juist sneller (komkommer, citrusvruchten e.d.)
 
SlettieBettie zei:
Ui, prei, paprika, tomaten, komkommer kun je ook in een plastic bakje of zakje in de koelkast bewaren.

Verse worteltjes, radijsjes bewaar je in een bakje water (eventueel zonder deksel), zo blijven ze hard en knapperig. Verse worteltjes kun je beter niet invriezen, ze worden zwart bij het ontdooien (je kunt ze wel na het koken invriezen of na invriezen METEEN koken).

Appel, peer, banaan die gesneden zijn kun je alleen met citroensap of azijn bewaren in de koelkast (tegen het verkleuren), beter om meteen op te eten.

Ui en knoflook kun je ook fijnsnijden en op (olijf-)olie in een potje in de koelkast bewaren (2 a 3 weken). Handig als je bij het bakken van je biefstuk of tonijn een beetje olie nodig hebt (zit meteen ui of knoflook bij).

Van restjes groenten* kun je ook een relish/dressing maken: alles fijn snijden en in een afsluitbaar potje doen. Daar azijn (of dressing van azijn en olijfolie**) over gieten tot alles onder staat. Eventueel kruiden toevoegen. Dit kun je ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Makkelijk voor over de sla of als rauwkostsalade (side-dish).
*= ui, prei, paprika, tomaat, olijf, knoflook, komkommer, zilverui, augurk, radijs, verse peper
**= basis voor alle dressings: 1 eetlepel azijn + 1 eetlepel olijfolie. Iets zuurder: 1 eetlepel olijfolie + 2 eetlepels azijn.

Weer wat bijgeleerd :thumbs:
 
Kijk!!!
Dit zijn de handige tips!
 
Back
Naar boven