- Lid sinds
- 22 jun 2005
- Berichten
- 7.607
- Waardering
- 20
Ik doe het zo :
Benodigdheden:
- Kipfilet ong 1 kg
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- Halve bak grote champignons
- Sojasaus
- Oestersaus
- Sambal
Bereidingswijze:
- Kook de kipfilet in een pan met water ong 40 min
- Tijdens het koken, snij de ui, de knoflook, de champignons en de paprika in stukjes
- Na die 40 min snij de kipfilet in stukken niet te groot niet te klein, gooi hier kipkruiden over ( Pittige )
- Gooi een grote scheut olijfolie in de pan en bak de uien en knoflook
- Voeg daarna de champignons toe goed laten bakken
- Voeg de kip toe ( Bak de kip niet te lang, deze is al gekookt, zo behoud je de smaak, ook blijft de kip zacht )
- Voeg de saus toe, je kan zowel soja en oester apart of allebei tegelijk gebruiken ( een scheut af te wegen op de hoeveelheid kip )
- Voeg eventueel nog sambal toe als je van pittig houd
- En als laatste de paprika's
Voila een super maaltijd, eet 'm meerdere keren per week, als tussendoortje, is altijd nog goed op te warmen in de magnetron.
Succes ermee en enjoy
Benodigdheden:
- Kipfilet ong 1 kg
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- Halve bak grote champignons
- Sojasaus
- Oestersaus
- Sambal
Bereidingswijze:
- Kook de kipfilet in een pan met water ong 40 min
- Tijdens het koken, snij de ui, de knoflook, de champignons en de paprika in stukjes
- Na die 40 min snij de kipfilet in stukken niet te groot niet te klein, gooi hier kipkruiden over ( Pittige )
- Gooi een grote scheut olijfolie in de pan en bak de uien en knoflook
- Voeg daarna de champignons toe goed laten bakken
- Voeg de kip toe ( Bak de kip niet te lang, deze is al gekookt, zo behoud je de smaak, ook blijft de kip zacht )
- Voeg de saus toe, je kan zowel soja en oester apart of allebei tegelijk gebruiken ( een scheut af te wegen op de hoeveelheid kip )
- Voeg eventueel nog sambal toe als je van pittig houd
- En als laatste de paprika's
Voila een super maaltijd, eet 'm meerdere keren per week, als tussendoortje, is altijd nog goed op te warmen in de magnetron.
Succes ermee en enjoy