- Lid geworden
- 3 apr 2008
- Berichten
- 586
- Waardering
- 35
- Lengte
- 1m87
- Massa
- 88kg
Eiwitrepen zijn relatief misschien nog de duurste investering als je kijkt wat er momenteel allemaal aangeboden wordt op de markt van supplementatie. Onder de 1,5 euro per reep vind je meestal niets dat een degelijke hoeveelheid eiwitten bevat.
Op basis van enkele recepten hier op het forum ben ik zelf aan het experimenteren geslagen en heb een lekkere eiwitreep kunnen maken met een minimum aantal aan ingrediënten. Hier een bereidingswijze + pics van het resultaat om hem ook eens te maken.
Benodigdheden :
- 4 scoops (1 scoop = 28gr) Whey Perfection Cookies en Cream (een andere whey zal ook gaan maar de smaak is voor mij het beste met deze variant)
- 200 gram pindakaas
- 4 eetlepels honing
- 50 gram havermout
- enkele sultana rozijnen
- eventueel : chocolade (zwart of melk)
Bij het kiezen van de pindakaas en de honing probeer ik een zo hard mogelijke variant te kiezen. Dit met als filosofie dat, als deze terug opstijven, dat ze de eiwitreep de nodige stevigheid zullen verschaffen.
Bereiding :
- Doe de honing en de pindakaas in een aparte kom en verwarm ongeveer 60 sec. in magnetron op maximumstand. Roer even en zorg dat het een egale brei wordt. Zet desnoods nog even in de magnetron.
- Doe de scoops whey, de havermout en de rozijnen in de brei die je zonet uit de magnetron hebt gehaald. Hoeft niet gelijkmatig te gebeuren.
- Nu het vuile werk : begin te kneden met je handen. PAS OP dat je je niet verbrandt, want de vorige brei kan nog serieus warm zijn, geloof me maar !
- Blijven kneden (hopelijk heb je vandaag nog niet met je grippers gespeeld )
- Je zal zien dat je waarschijnlijk geen egale bal zal kunnen vormen van deze brei. Dit is absoluut normaal dus niet panikeren.
- Neem een vierkante vorm en giet daar de massa in uit.
- Duw met je knokels van je vingers de brei supervast in de vorm. Normaal gezien zou nu je massa wel 1 geheel moeten zijn. Het is heel belangrijk dat je hier veel kracht uitoefent. Probeer het geheel zo aan te drukkken dat de massa qua hoogte goed is verspreid over je kom (een doorzichtig bakje kan hierbij handig zijn)
- Zet in de koelkast tot de brei volledig is afgekoeld
- Draai je vorm omgekeerd uit op de tafel. Normaal komt je creatie als één geheel los door het vet in de pindakaas die als het ware als glijmiddel zal werken.
- Verdeel in een 8tal stukken.
- Eventuele laatste stap : Smelt wat chocolade en dip de onderkant van je eiwitreep hierin en laat wederom opstijven in de koelkast.
Resultaat :
Resultaat zijn vaste eiwitrepen die niet hoeven bevroren worden. Ik wikkel ze sochtends meestal gewoon in een aluminiumfolie en neem ze zo mee naar werk. Normaal brokkelen ze niet uiteen !
De smaak is lekker als je de whey perfection cookies en cream van Body en Fit shop gebruikt. Ik denk dat het het best kan vergelijken met de binnenkant van een Mars-reep. Ook mijn ouders vinden de smaak lekker, en durven er soms wel eens een reep van te stelen.
Hier enkele foto's van de repen :
De E/K/V-verhouding per reep, als je de gehele massa die je bent bekomen, in 8 delen verdeelt, is als volgt :
1 reep = 19 gr eiwitten, 17gr carbs, 14 gr vet
Op basis van enkele recepten hier op het forum ben ik zelf aan het experimenteren geslagen en heb een lekkere eiwitreep kunnen maken met een minimum aantal aan ingrediënten. Hier een bereidingswijze + pics van het resultaat om hem ook eens te maken.
Benodigdheden :
- 4 scoops (1 scoop = 28gr) Whey Perfection Cookies en Cream (een andere whey zal ook gaan maar de smaak is voor mij het beste met deze variant)
- 200 gram pindakaas
- 4 eetlepels honing
- 50 gram havermout
- enkele sultana rozijnen
- eventueel : chocolade (zwart of melk)
Bij het kiezen van de pindakaas en de honing probeer ik een zo hard mogelijke variant te kiezen. Dit met als filosofie dat, als deze terug opstijven, dat ze de eiwitreep de nodige stevigheid zullen verschaffen.
Bereiding :
- Doe de honing en de pindakaas in een aparte kom en verwarm ongeveer 60 sec. in magnetron op maximumstand. Roer even en zorg dat het een egale brei wordt. Zet desnoods nog even in de magnetron.
- Doe de scoops whey, de havermout en de rozijnen in de brei die je zonet uit de magnetron hebt gehaald. Hoeft niet gelijkmatig te gebeuren.
- Nu het vuile werk : begin te kneden met je handen. PAS OP dat je je niet verbrandt, want de vorige brei kan nog serieus warm zijn, geloof me maar !
- Blijven kneden (hopelijk heb je vandaag nog niet met je grippers gespeeld )
- Je zal zien dat je waarschijnlijk geen egale bal zal kunnen vormen van deze brei. Dit is absoluut normaal dus niet panikeren.
- Neem een vierkante vorm en giet daar de massa in uit.
- Duw met je knokels van je vingers de brei supervast in de vorm. Normaal gezien zou nu je massa wel 1 geheel moeten zijn. Het is heel belangrijk dat je hier veel kracht uitoefent. Probeer het geheel zo aan te drukkken dat de massa qua hoogte goed is verspreid over je kom (een doorzichtig bakje kan hierbij handig zijn)
- Zet in de koelkast tot de brei volledig is afgekoeld
- Draai je vorm omgekeerd uit op de tafel. Normaal komt je creatie als één geheel los door het vet in de pindakaas die als het ware als glijmiddel zal werken.
- Verdeel in een 8tal stukken.
- Eventuele laatste stap : Smelt wat chocolade en dip de onderkant van je eiwitreep hierin en laat wederom opstijven in de koelkast.
Resultaat :
Resultaat zijn vaste eiwitrepen die niet hoeven bevroren worden. Ik wikkel ze sochtends meestal gewoon in een aluminiumfolie en neem ze zo mee naar werk. Normaal brokkelen ze niet uiteen !
De smaak is lekker als je de whey perfection cookies en cream van Body en Fit shop gebruikt. Ik denk dat het het best kan vergelijken met de binnenkant van een Mars-reep. Ook mijn ouders vinden de smaak lekker, en durven er soms wel eens een reep van te stelen.
Hier enkele foto's van de repen :
De E/K/V-verhouding per reep, als je de gehele massa die je bent bekomen, in 8 delen verdeelt, is als volgt :
1 reep = 19 gr eiwitten, 17gr carbs, 14 gr vet
Laatst bewerkt: