- Lid geworden
- 12 sep 2004
- Berichten
- 965
- Waardering
- 1
wilde deze sausen met jullie delen zodat we toch lekker wat saus bij het vlees kunnen eten zonder overmatige kcals binnen te spelen
knoflooksaus:
3 tenen knof.
200 gr cottagecheese
scheut yoghurt +-50gr(kwark is ook goed)
zout peper knof.poeder
lente ui zeer fijn snijden
scheut azijn zoetstof
50 gr mayo light (5% of 13% vet)
de cc eerst fijn mixen zodat het een gladde massa wordt dan de rest erbij goed roeren
even zelf kijken of er iets bij moet van zout peper of zoetstof
ik doe er ook eeb beetje bieslook bij smaakt goed en ziet er leuk uit
cocktailsaus:
200 gr cc(cottagecheese)
yoghurt of kwark 50gr
50 gr mayo light
tomatenketchup en curry
azijn zout en chillisaus
evt scheut whisky(heb ik nog niet geprobeerd)
knoflookpoeder
lenteuitje
de cc ook eerst glad mixen met staafmixer dan de rest erbij en goed menegn
even proeven en bij kruiden indien nodig....
je kunt deze sausen ook gebruiken als slasaus
je kunt ze best lang bewaren in een glazen pot in de koelkast
ik heb ook ooit een keer satesaus gemaakt die minder vet is
neem pindakaas na keuze met melk op zetten wat zoete sojasaus erbij en allerlei indische kruiden zoals laos gember ketoembar knof.peoder en wat sambal
dan doe je er veel melk bijdat het net eigenlijk te dun is voor een satesaus maar dan maak je hem dikker door er een papje van maizena met wat koud water aangelengt door te doen goed koken tot ie de gewenste dikte heeft
heb je toch een lekkere pinda smaak maar niet zoveel kcal...
nou ik hoop jullie een beetje te hebben geholpen met deze recepten voor een lekkere bbq
ps laat even weten of het lekker was...
knoflooksaus:
3 tenen knof.
200 gr cottagecheese
scheut yoghurt +-50gr(kwark is ook goed)
zout peper knof.poeder
lente ui zeer fijn snijden
scheut azijn zoetstof
50 gr mayo light (5% of 13% vet)
de cc eerst fijn mixen zodat het een gladde massa wordt dan de rest erbij goed roeren
even zelf kijken of er iets bij moet van zout peper of zoetstof
ik doe er ook eeb beetje bieslook bij smaakt goed en ziet er leuk uit
cocktailsaus:
200 gr cc(cottagecheese)
yoghurt of kwark 50gr
50 gr mayo light
tomatenketchup en curry
azijn zout en chillisaus
evt scheut whisky(heb ik nog niet geprobeerd)
knoflookpoeder
lenteuitje
de cc ook eerst glad mixen met staafmixer dan de rest erbij en goed menegn
even proeven en bij kruiden indien nodig....
je kunt deze sausen ook gebruiken als slasaus
je kunt ze best lang bewaren in een glazen pot in de koelkast
ik heb ook ooit een keer satesaus gemaakt die minder vet is
neem pindakaas na keuze met melk op zetten wat zoete sojasaus erbij en allerlei indische kruiden zoals laos gember ketoembar knof.peoder en wat sambal
dan doe je er veel melk bijdat het net eigenlijk te dun is voor een satesaus maar dan maak je hem dikker door er een papje van maizena met wat koud water aangelengt door te doen goed koken tot ie de gewenste dikte heeft
heb je toch een lekkere pinda smaak maar niet zoveel kcal...
nou ik hoop jullie een beetje te hebben geholpen met deze recepten voor een lekkere bbq
ps laat even weten of het lekker was...