AndroidHealthClinic

knoflook en cocktailsaus voor bij de bbq

Bezoekers in dit topic

naomi

Advanced Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
12 sep 2004
Berichten
965
Waardering
1
wilde deze sausen met jullie delen zodat we toch lekker wat saus bij het vlees kunnen eten zonder overmatige kcals binnen te spelen:D

knoflooksaus:
3 tenen knof.
200 gr cottagecheese
scheut yoghurt +-50gr(kwark is ook goed)
zout peper knof.poeder
lente ui zeer fijn snijden
scheut azijn zoetstof
50 gr mayo light (5% of 13% vet)

de cc eerst fijn mixen zodat het een gladde massa wordt dan de rest erbij goed roeren
even zelf kijken of er iets bij moet van zout peper of zoetstof
ik doe er ook eeb beetje bieslook bij smaakt goed en ziet er leuk uit:p

cocktailsaus:
200 gr cc(cottagecheese)
yoghurt of kwark 50gr
50 gr mayo light
tomatenketchup en curry
azijn zout en chillisaus
evt scheut whisky(heb ik nog niet geprobeerd)
knoflookpoeder
lenteuitje

de cc ook eerst glad mixen met staafmixer dan de rest erbij en goed menegn
even proeven en bij kruiden indien nodig....

je kunt deze sausen ook gebruiken als slasaus
je kunt ze best lang bewaren in een glazen pot in de koelkast

ik heb ook ooit een keer satesaus gemaakt die minder vet is

neem pindakaas na keuze met melk op zetten wat zoete sojasaus erbij en allerlei indische kruiden zoals laos gember ketoembar knof.peoder en wat sambal
dan doe je er veel melk bijdat het net eigenlijk te dun is voor een satesaus maar dan maak je hem dikker door er een papje van maizena met wat koud water aangelengt door te doen goed koken tot ie de gewenste dikte heeft
heb je toch een lekkere pinda smaak maar niet zoveel kcal...

nou ik hoop jullie een beetje te hebben geholpen met deze recepten voor een lekkere bbq

ps laat even weten of het lekker was...
 
Ben zeer benieuwd! ik ga het zeker proberen
 
joow bedankt, ff aan ons mam durspele da ze aan de slag kan.

:p
 
knoflooksaus:
3 tenen knof.
200 gr cottagecheese
scheut yoghurt +-50gr(kwark is ook goed)

zout peper knof.poeder
lente ui zeer fijn snijden
scheut azijn zoetstof
50 gr mayo light (5% of 13% vet)

cocktailsaus:
200 gr cc(cottagecheese)
yoghurt of kwark 50gr

50 gr mayo light
tomatenketchup en curry
azijn zout en chillisaus
evt scheut whisky(heb ik nog niet geprobeerd)
knoflookpoeder
lenteuitje
Wordt het niet te dik als je naast de 200 gr kwark nog een keer 50 gr kwark ipv yoghurt doet?
 
Wordt het niet te dik als je naast de 200 gr kwark nog een keer 50 gr kwark ipv yoghurt doet?

het is een beetje aan de dikke kant maar dan kun je er een scheutje water of melk of light room door roeren
 
k heb vandaag familiedag en heb ze daar ook op tafel staan. aangezien de meeste tantes van mij behoorlijke "health freaks" zijn zal t wel gewardeerd worden.

smaakt wel lekker, ook al zit er geen vet in.

:bow:
 
zal het eens proberen. die cocktailsaus daar maak je namelijk alles lekker mee :)
 
wat is cottagecheese.

ik wil weten wat dat is
alvast bedankt
 
Waar is het toch fout gegaan in de Nederlandse gastronomie.
 
Back
Naar boven