Fitness Seller

Deelnemerslijst Open Belgisch Kampioenschap HG

Bezoekers in dit topic

Stahmixson

dutchhighlander.nl
Elite Member
10 jaar lid
Lid sinds
25 apr 2006
Berichten
9.579
Waardering
133
Lengte
1m95
Massa
138kg
Op zaterdag en zondag 25 en 26 augustus vinden voor de 3e keer de Open Belgische Kampioenschappen Highland Games plaats in Destelbergen, nabij Gent in België. Beide dagen tellen mee voor het Open Nederlandse kampioenschap en is de laatste kans om je te kwalificeren voor de finale in Hank op 2 september. In 2005 was Hans Lolkema de kampioen, en werd in 2006 opgevolgd door Tommy de Bruijn. Wie wordt kampioen van 2007 ?

De volgende deelnemers zijn ingeschreven:

[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
net niet Sticky :)
 
DEFINITIEF:

1 Tommy De Bruijn (B)
2 Sierk Kooistra (N)
3 Dirk van Oord (N)
4 Arend van Oord (N)
5 Arnold Wasschebalie (N)
6 David de Vos (B)
7 Carsten Coeck (D)
8 Chris Van Loon (B)
9 Chris Claeys (B)
10 Jacco Van Leeuwen (N)
11 Wulbert Stam (N)
12 Jhony De Zutter (B)
13 Harry Bergsma (N)
14 Eddy Cardol (N)
15 Godfried Kleinmeyer (N)
 
ben gaan kijken vandaag in destelbergen ,maar ik heb allen maar dat onderdeel gezien dat ze met die 25Kg omhoog moeten gooien!!!!! Tommy Debruyn heeft over de vijf meter gegooid!!!
Hij heeft dit onderdeel gewonnen!!
 
Hij heeft in principe bijna alles gewonnen op een paar onderdelen na maar hij is wel Belgisch kampioen geworden. Ik had ook niet anders verwacht (helaas :D)!
 
Voorlopige uitslag (uit mijn hoofd) over twee dagen

1. Tommy de Bruijn
2. Hans Lolkema
3. Eddy Cardol
4. Sierk Kooistra
5. Arend van Oord
6. Arnold Waschebalie
7. Dirk van Oord
8. Chris van Loon
9. Pieter Karst Bouma
10. Wulbert Stam
11. Jacco van Leeuwen
12. Chris Claes
13. Karsten Coeck
14. Harry Bergsma
15. David de Vos
16. Johnny de Zutter
17. Godfried Kleijnmeijer

fouten voorbehouden....
15.
 
Dames:

1. Heleen van Dommelen (oppermachtig !) :)
2. Margreet Bergsma
3. Marijke van der Hoop
4. Anneke Bouma
5. Mika Stam
6. Martine van Leeuwen
7. Veronique Naevaert
8. Aline Suijs
 
Stand voor NK (1e 8 naar de FINALE in Hank)

1. Tommy de Bruijn 140
2. Sierk Kooistra 124
3. Arend van Oord 122
4. Dirk van Oord 115
5. Pieter Karst Bouma 95
6. Hans Lolkema 95
7. Arnold Waschebalie 91
8. Wulbert Stam 88
9. Jacco van Leeuwen 83
10. Chris van Loon 83
 
Voorzitter Wereld Highland Games Association David Webster ziet uitstekend georganiseerde Belgische kampioensschappen

Tommy de Bruyn wint Destelbergen, maar moet op de 2e dag zijn eerste verlies in 2007 incasseren.


Destelbergen 25 en 26 augustus 2007.
Onder het deskundig en toeziend oog van David Webster, chairman van de Internationale Highland Games Association en met goed weer gezegend vonden in Destelbergen het derde Belgische Kampioenschap plaats.

De hamer
We beginnen meestal met de hamer en dat moet ook wel. Het is en blijft een gevaarlijk onderdeel. Tommy de Bruyn liet op zaterdag in zijn 2e beurt zien dat hij hierin niet te kloppen is. Het Belgische record staat nu op 29.86m en dat is maar 3.50m van het Nederlands record af van Wout Zijlstra. Hans Lolkema kan het ook, maar oefende deze zomer veel te weinig. Opvallend wordt het gooien van onze elastieken Belg Chris van Loon. Deze ingenieur in de Landbouwkunde heeft alles in zich om heel ver te kunnen gooien.
Carsten Koeck, onze Duitse gast van zaterdag kan het ook, maar heeft minder snelheid. (Zijn WFD ging overigens drie keer de mist in!)
Nieuwkomer Chris Claesz heeft dezelfde en wellicht nog meer beweeglijkheid als Chris, maar vooral meer lengte. Moet hem liggen is mijn mening. Johnny de Zutter, de andere nieuwkomer is van dezelfde klasse en dit moet zijn nummer kunnen worden.
David de Vos gooide een PR van 15.80m en dat was ook het geval met Godfried Kleynmeier (16.46m). Jacco van Leeuwen en Wulbert Stam gooiden wel eens verder.

De WFD
Het veld leende zich niet voor hele goede WFD prestaties, maar dat gold niet voor Chris van loon. Beide dagen uitstekend op dreef en op zaterdag een PR van 18.46m, een 6e plaats.
Hans Lolkema won beide dagen de WFD en daarvan die van zaterdag 22.89m de beste.
Pieter Karst Bouma, Wulbert Stam waren zeker niet tevreden met hun ver gooien. Voor de nieuwelingen waren het meer dan leermomenten, alhoewel Chris Cleasz tot maar liefst 16.28m kwam, een 7e plaats en zijn eerste prijs.
De masters vinden WFD nog steeds moeilijk. Harry Bergsma 12.03m op zaterdag ging nog, maar op zondag wilde dat rot ding niet ver. Pieter Karst Bouma gooide dit jaar wel eens veel verder. Misschien volgende week in Hank?
Arend van Oord moest zaterdag een zekerheids worp maken (15.80m) en zondag had Tommy de Bruyn alle moeite om te blijven staan in de uitwerpsector en kwam niet verder dan 18.91. Op zaterdag een redelijke afstand van 21.98m

De Steen gaat steeds verder.
Zaterdag een moeilijk veld, maar toch twee mensen over de 12m. Eddy Cardol met 12.50m en Tommy een gewone 12.07m. In de 11m de heren Lolkema 11.38, Sierk Kooistra 11.28m (pr) en voor het eerst!!!! Arend van Oord 11.04m.. Dirk van oor gooit steeds verder kwam nu tot 10.72m. Arnold Wasschebalie liet zien met aanglijden tot 10.68m te kunnen komen en Chris van Loon verraste met een 9.75m.

Eddy Cardo stoot een nieuw Nederlands record Breamar Sone 13.20m
Het stond op 12.90m en nu 30cm verder. De 1e stoot was iets te hoog en de 2e technisch onvolkomen. De derde een recordpoging lukte en daar is het nieuwe Nederlandse record van 13.20m.
Wie waren meer opvallend. Tommy een redelijke 11.81m. Hans Lolkema een zeer goede 11.33m. De 10.61m van Sierk Kooistra mocht er ook zijn, terwijl Chris Claesz, nieuw komende Belg en uitstekend speerwerper tot maar liefst 9.76m kwam.
Uit stand stoten blijft moeilijk en de minder presterende jongens waren niet blij met de scheidsrechter die na twee stoten een einde aan de wedstrijd maakte. Of niet Wulbert?
Sierk kon het waarderen, want die hield de broers zo achter zich.

Hoog gooien nog nooit zo goed
Zondag kwamen liefst 8 deelnemers over de 4.30m. Pieter Karst Bouma, Arnold Wasschebalie, Eddy Cardol, Sierk Kooistra en Dirk van Oord. Dat was hun einde. Arend van Oord ging na Tommy de Bruyn als 1e over de 4.60 en werd samen met Hans Lolkema 2e op dat nummer. Tommy de Bruyn won met precies 5.00m. Het duel met Wout Zijlstra verloor hij op zondag. Wout gooide een uitstekende 5.30m en dat hadden we de laatste jaren niet meer.
Blijft er nog wat te wensen over? Ja. Het veld dat moet een tikkeltje hoger en als het kan gedraineerd worden. Met regen, we hadden het niet, is het vooral voor Hamer en steen een groot probleem.

De Caber is zwaar en soms veel te lang.
Laat ik mij beperken tot de zondag. David de Vos pakt dat lange ding redelijk gemakkelijk op en komt al behoorlijk hoog met de graden. Ook Harry Bergsma weet hem op te pakken zoals het moet.
Jacco van Leeuwen, onze nieuwelingen en ook Chris van Loon moeten daar nog meer ‘gevoel’ in krijgen. Het “moment” pakken ze nog niet. Oefenen en nog eens oefenen.
De vaste tossers zijn bekend en dat in volgorde van tossen. Arend van Oord doet dat iedere keer weer. Arnold Wasschebalie, onze prima donna, indien er snelheid inzet zeker ook. Dirk is geen vaste Tosser, maar dat is Hans Lolkema beslist wel. Vaak de beste op dit gebied.Eddy Cardol mist nog voldoende feeling met de boom en Sierk Kooistra kan het zeker, maar mist ietwat te vaak.
Tommy de Bruyn is een zekere tosser geworden en dat is zeker goed voor eventuele uitstapjes naar Schotland.
Zaterdag won Arend van oord en Zondag kwam Hans Lolkema bijna op de 12 uur.

Tommy wint de 1e dag en Hans nipt de 2e.
Destelbergen werd gewonnen door Tommy de Bruyn, maar de 2e dag was voor Hans Lolkema. Eddy Cardol werd overal 3e en kan terugzien op uitstekende steenstoten.

NK 2007. Tommy bijna kampioen
Tommy de Bruyn is niet meer te kloppen, tenzij een blessure hem parten gaat spelen. Maar wie wordt nummer 2. Wordt het Sierk Kooistra die nu nog 2e staat of wordt het de verrassend sterk optredende Dirk van Oord? Het verschil is 3 punten. Hier kan de aftrekwedstrijd een rol spelen.

LGW, Sneek 28 augustus 2007


De dames
De sterkste van allemaal is Heleen van Dommelen, maar ondervindt, behalve op de hamer, stevige tegenstand van Margreet Bergsma. De hamer en deze keer het zwaardere gewicht van 5 kg gaat inmiddels al over de 20m (20.06m) en daarbij valt het technisch goede gooien van Mika Stam(17.65m) op. Ook Martine van Leeuwen weet dat verrekte zware gewicht al over de 17m (17.60m) te gooien en wat te denken van de technisch nog onbelaste Anneke Bouma. 17.78m.
Hier heeft Margreet nog geen antwoord op, maar ze had ook een lichte blessure.
Marijke van der Hoop had wat pech en de Belgische dames (Aline Suys – 12.08m - de 2e dag en Veronique Noeyaart – 13.19m - moeten nog veel aan de techniek sleutelen.
Techniek van steen en WFD nog steeds een probleem
Oh wat is die techniek moeilijk!!
WFD en de steen blijven technisch de moeilijkste onderdelen. Technisch is Marijke van der Hoop het verst en dat ook op kogel(de steen doet ze met de draai). Heleen van Dommelen is sterk, maar technisch moet er nog veel gebeuren, maar wat wil je na nog geen half jaar trainen!
Hoog
Helen gooit weer hoger en nu zelfs naar de 4.25m. Klasse. Wat wordt het in Hank? Margreet Bergsma kon haar lang volgen en evenaarde haar PR van 3.80m. Opmerkelijk was de nieuwe techniek van Martine van Leeuwen. Een aanloop naar het ver neergezette gewicht en dan uit stilstand (a la Gregor Edmunds) en hopla over de lat. Een Pr van 3.60m en het kan m.i. nog hoger. Bang is ze er niet meer voor.
Caber.
Oh wat is dat moeilijk. Heleen en Marijke waren de enige tossers!

Stand NK. Margreet Bergsma aan de leiding.
Na Destelbergen en daarbij mogen de dames dankbaar zijn voor de medewerking van de jury dat er een 2e dag voor hen was gaat Margreet Bergsma aan de leiding. Ze heeft de meeste punten. Opgemerkt moet worden, dat Heleen de 1e 2 wedstrijden niet heeft meegedaan.
1e Margreet 64
2e Marijke 56
3e Heleen 50
Daar de finale een dubbel aantal punten oplevert, kan het nog spannend worden voor de 2e plaats.

Oh, ja. David Webster was zeer te spreken over de kwaliteit en aantal van de dames.

Zie verder uitslagen Destelbergen

LGW, Sneek 28 augustus 2007
 
Back
Naar boven