XXL Nutrition

Nieuws Wim Vansevenant bestelt superdoping

Bezoekers in dit topic

BackInAction

Competitive Bodybuilder
10 jaar lid
Lid sinds
5 jul 2008
Berichten
2.547
Waardering
20
Lengte
1m85
Massa
115kg
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Dopingspecialisten van het gerecht voeren een onderzoek naar voormalig Lotto-renner Wim Vansevenant (39). De man wordt ervan verdacht voor duizenden euro's aan hypermoderne superdoping TB 500 te hebben gekocht in Australië. Zijn pakket werd onderschept door de Belgische douane. Het is nog onduidelijk voor wie de doping bestemd was.

Over enkele dagen zou ex-renner Wim Vansevenant afreizen naar de Ronde van Frankrijk. Niet als deelnemer, wel als bestuurder van de vip-bus van de Belgische wielerploeg Omega Pharma-Lotto, die met toprenners als Philippe Gilbert en Jurgen Van den Broeck hoge ogen wil gooien in Frankrijk.

Maar net nu raakte bekend dat diezelfde Wim Vansevenant door het gerecht wordt verdacht van dopinghandel. Zowat twee weken geleden ontdekte de douane op de luchthaven in Zaventem een verdacht pakketje, met Vansevenant als bestemmeling. De verdachte ampullen werden, zoals de procedures het voorschrijven, doorgespeeld aan de hormonencel van de federale politie. Onderzoek wees uit dat het pakje hypermoderne dopingproducten bevatte.

‘Er loopt een onderzoek'

Het onderzoek werd sinds de onderschepping in het grootste geheim gevoerd. Ook gisteren bleef het gerecht bijzonder karig met commentaar. Nationaal hormonenmagistraat Francis Clarysse, die de strijd tegen doping en hormonen in heel het land superviseert, beperkte zich tot: ‘Ik kan alleen bevestigen dat er een onderzoek loopt'. Voorts hulde hij zich in stilzwijgen, zich beroepend op het geheim van het onderzoek.

Het is nog een raadsel wat Vansevenant met de dopingproducten van plan was of wie zijn afnemers waren. Het gerecht weet ook nog niet of het om een eenmalige bestelling ging. Dat moet de komende weken blijken. Maar verschillende bronnen gaan ervan uit dat de producten bestemd waren voor de wielrennerij.
Het hele verhaal leest u in de gedrukte versie van Het Nieuwsblad van woensdag 29 juni.
 
Vraag me af wat voor superdoping het is
 
Daar gaan we weer, Tour de Doping, zonde. Ook niet erg slim om het pakket aan jezelf te adresseren, zou het toch altijd via een tussenstation doen op naam van een of ander loos (fake) bedrijf. :D
 
animal pack!
 
Het kan ook zijn dat iemand anders dat pakketje bestelde op zijn naam en adress. Oftewel als hij ontkent ben ik benieuwt of er wat bewezen wordt.

---------- Post added do 30 jun 2011 at 08:40 ----------

Wim Vansevenant ontkent dat hij dopingproducten heeft besteld voor Omega Pharma-Lotto. "Het zijn aminozuren voor mezelf", zegt de ex-renner aan onze redactie. "Ik bestelde het product (TB 500, red) via internet." TB 500 valt wel onder een strenge reglementering.

Lees ook:

Er loopt een onderzoek naar ex-renner Vansevenant
Aangeslagen Sergeant: "Geen link met de renners"

Wim Vansevenant zei aan onze redactie dat het bestelde product, TB 500, uit Australië komt. "Het waren aminozuren voor eigen gebruik en niet voor renners." TB 500 is een stof die hormonen produceert en onder meer spiergroei bevordert. In ons land valt TB 500 onder een strenge reglementering.
VRT

"Ik bestelde het via internet en deed dat voor de tweede keer", vertelt Vansevenant. "Het ging maar om een kleine hoeveelheid, om mijn eigen conditie te verbeteren. Ik had het moeilijk om mijn getrainde lichaam achteruit te zien gaan."

Vansevenant benadrukt dat de bestelling niet bestemd was voor de Omega Pharma-Lotto-ploeg. "Het is jammer dat dit weer met de koers in verband wordt gebracht. Mocht ik geen ex-wielrenner zijn, het zou nooit zover gekomen zijn."

Vansevenant had zelf al - voor de beslissing van Omega Pharma-Lotto - beslist om niet naar de Tour te gaan als chauffeur. "Ik zou zo alleen maar voor extra last zorgen."

Het parket van Ieper ondervroeg Vansevenant gisteren 4 uur lang. "Het was een complete verrassing. Mijn hele gsm hebben ze uitgepluisd. Hoe ik me nu voel? Verslagen en ontredderd. Het parket beweert dat het om doping gaat, maar daar weet ik niks van."
Advocaat: "Handelde ter goeder trouw"

"Wim Vansevenant had nooit iets te verbergen en heeft altijd te goeder trouw gehandeld." Dat is de verklaring van de advocaat van de ex-renner.

"Mijn cliënt was zich van geen enkel kwaad bewust bij de aankoop van TB 500 via het internet. Hij deed dat enkel om de aftakeling van zijn lichaam tegen te gaan", zegt advocaat Marijn Van Nooten.

"Op de officiële site van de producent staat het als "drug-free" product, dus dacht hij hiermee geen enkele wetgeving te overtreden. Hij deed het ook nog op eigen naam en de bestelde hoeveelheid was maar heel beperkt, drie eenheden."
 
Ik heb het altijd al gedacht over die wielrenners! tsjaaaah zo kan ik het ook!
 
Met als sponsor een farmaceutisch bedrijf.. dat is toch vragen om problemen :)

---------- Post added do 30 jun 2011 at 09:28 ----------

Ik heb het altijd al gedacht over die wielrenners! tsjaaaah zo kan ik het ook!

Dat heb ik met anabolen :)
 
vandaag

http://www.hln.be/hln/nl/1297/Dopin...r-in-cel-na-ontdekking-195-dosissen-epo.dhtml

Belgische verzorger in cel na ontdekking 195 dosissen epo

De betrokkene is een gelegenheidsverzorger van het BMC-team waarvoor ook Cadel Evans rijdt. © reuters
Een Belgische gelegenheidsverzorger bij het BMC-wielerteam van Cadel Evans en Greg Van Aveermaet zit sinds maandag in de cel. De dertiger uit Zonnebeke bekende dat hij een grote dosis epo het land in probeerde smokkelen. Het spul was "voor eigen gebruik" met als doel zijn sputterende wielercarrière nieuw leven in te blazen, zo melden de Coreliokranten.

Het gerecht viel begin deze week binnen bij de man. Aanleiding was de vondst van een pakket met bijna 200 dosissen epo op de luchthaven van Bierset. De doping was afkomstig uit Nederland en bestemd voor de vrouw van Sven S. Het onderzoek werd eerst in Luik gevoerd en verhuisde toen naar Ieper. Die voerde anderhalf jaar na de ontdekking een huiszoeking uit bij de betrokkene, die tot bekentenissen overging en opgesloten werd.

Bij BMC valt men uit de lucht. Het team schakelde Sven S. occasioneel in als verzorger, zoals eerder deze maand in de Ronde van Toscane. Tijdens de Ronde van Frankrijk was er voor hem geen plaats in het team. (belga/jv)
30/06/11 04u00

gelegenheids verzorger yeah right :roflol: gelegenheidsdealer zeker en in ruil af & toe eens meemogen
 
Tja als er pharma in je ploeg naam zit.....
 
Back
Naar boven