AndroidHealthClinic

Te zware mensen zijn brandstof verspillers

Bezoekers in dit topic

22Jarige

Cool Novice
15 jaar lid
Lid geworden
30 sep 2003
Berichten
231
Waardering
1
Lengte
2m02
bodybuilder.jpg


Ik had hier een afbeelding neer kunnen zetten van een persoon met behoorlijk wat overtollige kilo’s vet, maar dat zijn natuurlijk niet de enige zwaarlijvige mensen die er op onze aardkloot rondlopen. Feit is namelijk dat uit onderzoek is gebleken dat je auto minder brandstof verbruikt, wanneer je zelf de nodige kilo’s lichter bent. ****ing brilliant! Dit is natuurkunde van het hoogste niveau. Waar zouden we zijn zonder de onderzoekers.

Een zeer opmerkelijke uitkomst, want wie had kunnen bedenken dat wanneer een auto meer gewicht moet verplaatsen, er meer brandstof wordt verbruikt…, duh!! Nee, daar hebben we de knappe koppen dus niet voor nodig. Toch weerhield dit Amerikaanse onderzoekers er niet van om met wat cijfertjes te goochelen.

Een man van 125 kilo die jaarlijks maximaal 20.000 kilometer rijdt, verbruikt in een gemiddelde auto op jaarbasis bijna 70 liter meer brandstof dan een man van 80 kilo. Dat is dus ruim een volle tank per jaar. De onderzoekers geven toe dat dit misschien weinig lijkt, maar wanneer je kijkt wat het voor de hele VS zou kunnen betekenen wanneer alle te zware mensen (en die hebben ze daar in overvloed) een paar kilo’s lichter zouden zijn, dan loopt dat aardig in de papieren. Geschat wordt dat iedere kilo die een bestuurder en/of passagier lichter is, in de VS jaarlijks een besparing van 300 miljoen liter brandstof oplevert. Now we’re talking! Dus snel wisseling van de wacht: trek de zware bodybuilders uit de sportschool en schop alle vette tonnetjes daar naar binnen en de olieprijs kan binnenkort weer omlaag.

BRON

Te zware mensen zijn brandstof verspillers » Autoblog.nl » Autonieuws van de straat
 
is al in een andere sectie gepost ;)
 
:oud:

maar bedankt voor de moeite, beetje karma ;)
 
oops niet gezien, door de titel die werd gebruikt :)
 
Ja, en in America hebben ze allen maar van die V25-motoren, 500000cc en 7000pk en een verbruik om "U" tegen te zeggen, en dan steken ze der nog eens van die vetzakken (of BBDers:p) in die auto's....
Amerikanen zijn echt de grootste vervuilers ter wereld;)
 
Back
Naar boven