AndroidHealthClinic

Start polikliniek anabole steroïden

Bezoekers in dit topic

Nador

Ripped Bodybuilder
10 jaar lid
Lid sinds
23 jan 2010
Berichten
3.907
Waardering
175
VU medisch centrum start per februari een speciale polikliniek voor gebruikers van anabole steroïden.

Het gebruik van anabole steroïden kan onder andere leiden tot onvruchtbaarheid, borstvorming, acne, leverschade, hoge bloeddruk en een scala aan psychische bijverschijnselen.

Tijdens het bezoek aan de polikliniek zal de patiënt zijn klachten en vragen kunnen bespreken met de arts. Daarnaast krijgt de patiënt verschillende vragenlijsten voorgelegd en worden er diverse onderzoeken gedaan. Als de uitslagen daar aanleiding toe geven, wordt een vervolgafspraak gepland of een verwijstraject opgezet. Er worden op de polikliniek geen anabole steroïden voorgeschreven.

In Nederland gebruiken naar schatting 20.000 amateur-sporters anabole steroïden. Gebruikers met gezondheidsklachten bezoeken zelden een arts, waarschijnlijk omdat de middelen op illegale wijze zijn verkregen en omdat de gebruiker vaak op weinig begrip van de buitenwereld kan rekenen. Daarnaast heeft de gemiddelde arts weinig kennis van de gebruikte middelen en de risico's die het gebruik ervan met zich kan meebrengen.

Met de start van deze polikliniek hoopt endocrinoloog Pim de Ronde dan ook een beter inzicht te krijgen in de aard en de omvang van de gezondheidsrisico's die samenhangen met het gebruik van anabole steroïden

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5816539/__VUmc-poli_anabole_steroden__.html

Wat houdt het onderzoek in?
Het bezoek aan de polikliniek omvat het invullen van verschillenden vragenlijsten, een gesprek met een arts, een lichamelijk onderzoek, een ECG (hartfilmpje) en bloed-en urineonderzoek. Als u ziek bent (geweest) vragen wij u zoveel mogelijk gegevens hierover te verzamelen en mee te nemen naar de polikliniek. Het kan hier gaan om doosjes van voorgeschreven medicijnen, een uitdraai van de apotheek, een uitdraai van uw medische gegevens zoals vastgelegd bij uw huisarts of bij behandelend specialisten.
Na afloop van het bezoek worden de verkregen gegevens verzameld. U krijgt een telefonische afspraak enkele weken na het bezoek om de uitslagen te bespreken. Bij afwijkende uitslagen wordt een nieuwe afspraak gepland voor aanvullend onderzoek of wordt u verwezen naar uw huisarts of een medisch specialist.


Wat doen wij niet?
Wij zullen niet ingaan op verzoeken tot het voorschrijven van geneesmiddelen of middelen die als doping kunnen worden gebruikt. Wij zijn niet in staat om middelen te analyseren of testen. Wij zullen niet screenen of testen op het gebruik van middelen in bloed of urine. Volgens medisch beroepsgeheim zullen wij nooit individuele gegevens ter beschikking stellen aan derden (artsen, sportbonden, dopingautoriteit etc). Wij zullen u niet systematisch begeleiden bij het gebruik van anabole steroïden.

U heeft geen verwijsbrief van een (huis)arts nodig om een afspraak te maken. De kosten die gepaard gaan met het consult en met eventuele aanvullende onderzoeken worden vergoed vanuit de basisverzekering (afhankelijk van uw situatie en uw zorgpolis kan een deel van de kosten ten laste komen van uw eigen risico).

Filmpje:

http://www.rtl.nl/components/actuee...28/215258.public.29596302.RTL_Nieuws_1930.xml

begint bij 17.40
 
Laatst bewerkt:
Zou met alle klachten kunnen leven behalve onvruchtbaarheid
 
Was net op rtl nieuws
 
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
Mensen die de hele tijd dat soort plaatjes plaatsen met bewerkte teksten zijn echt zielig. Wat een kindjes
 
Mensen die de hele tijd dat soort plaatjes plaatsen met bewerkte teksten zijn echt zielig. Wat een kindjes

Geeuw..

---------- Toegevoegd om 21:05 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 21:05 ----------

:( Boehoe. Ik voel me opeens zwaar verdrietig.. :(
Wil je erover praten?
 
Mensen die de hele tijd dat soort plaatjes plaatsen met bewerkte teksten zijn echt zielig. Wat een kindjes

Kan je er niet tegen dat niet iedereen massaal positief reageert op je nieuwsbericht die allang gepost is?

[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
Nee hoor. Heb die andere topics niet gezien en ben niet uit op positieve reacties etc, als ik dat wel was had ik me karma niet uitgeschakeld. Auch heb ik jou toch even op je plekje gezet jongetje en dat zonder plaatjes en scheldwoordjes te gebruiken. Verschil moet er zijn
 
Laatst bewerkt:
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
Zou met alle klachten kunnen leven behalve onvruchtbaarheid

je zaadjes zijn alleen tijdens een kuur wat minder hoor, op de lange duur is het geen probleem ;)
 
onvruchtbaarheid zie ik eerder als een voordeel van anabole steroïden.
 
Back
Naar boven