MuscleMeat

spieren vragen pas eiwit paar uur na training?

Bezoekers in dit topic

Dus na de training aminozuren nemen heeft totaal geen nut? Mij is altijd gezegd direct na de training.
 
klopt, voor de training de amino, na de trainen gelijk koolhydraten, en daarna pas eiwit. Zo doe ik het altijd
 
XLarge zei:
klopt, voor de training de amino, na de trainen gelijk koolhydraten, en daarna pas eiwit. Zo doe ik het altijd

niks aan toe te voegen!!
 
XLarge zei:
klopt, voor de training de amino, na de trainen gelijk koolhydraten, en daarna pas eiwit. Zo doe ik het altijd
wat bedoel je precies met amino? een aminozuren sup nemen of welk?
 
MeDieViL zei:
wat bedoel je precies met amino? een aminozuren sup nemen of welk?


Ja Supplementen, {b.v. capsules}
 
Wanneer moet je dan je Whey-shake nemen?
 
Corleoné zei:
Wanneer moet je dan je Whey-shake nemen?

Voor je training. Amino's zijn eigenlijk 'opgeloste' eiwitten. Als je een uur tot een half uur voor je training whey neemt, heb je het meest voordeel. Wanneer je gaat trainen is de whey voor een groot gedeelte omgezet tot amino's.
 
Bryan Haycock heeft er eens heel wat onderzoek naar verricht om zijn eiwitsupplementen te promoten, weet niet of het er nog staat, maar je kan altijd eens kijken op thinkmuscle. In ieder geval was zijn logica ijzersterk. Snelle eiwitten pieken hoog, maar vallen daarna onder baseline. Je lichaam vraagt al eiwitten tijdens de training. Je training duurt normaal niet langer dan een uur. Trage eiwitten geven een lagere piek, maar die wel tot 6 uur boven baseline blijft hangen.

Dus neem je whey een kwartier voor je gaat trainen en caseine onmiddelijk erna. Dat geeft je een hoge eiwit pool tijdens de training, en je neemt alweer je caseine voor je whey onder baseline valt, waarna je voldoende eiwit boven baseline hebt voor de volgende 6 uur voor herstel. Tegen dan volgt al een nieuwe maaltijd.
 
Big Cat zei:
Bryan Haycock heeft er eens heel wat onderzoek naar verricht om zijn eiwitsupplementen te promoten, weet niet of het er nog staat, maar je kan altijd eens kijken op thinkmuscle. In ieder geval was zijn logica ijzersterk. Snelle eiwitten pieken hoog, maar vallen daarna onder baseline. Je lichaam vraagt al eiwitten tijdens de training. Je training duurt normaal niet langer dan een uur. Trage eiwitten geven een lagere piek, maar die wel tot 6 uur boven baseline blijft hangen.

Dus neem je whey een kwartier voor je gaat trainen en caseine onmiddelijk erna. Dat geeft je een hoge eiwit pool tijdens de training, en je neemt alweer je caseine voor je whey onder baseline valt, waarna je voldoende eiwit boven baseline hebt voor de volgende 6 uur voor herstel. Tegen dan volgt al een nieuwe maaltijd.

En wat vind je ervan om ook wat whey(bv10gr)/dex tijdens de training neemt?
 
dex tijdens de training is goed, voorkomt dat je cortisol stijgt.
 
Big Cat zei:
Bryan Haycock heeft er eens heel wat onderzoek naar verricht om zijn eiwitsupplementen te promoten, weet niet of het er nog staat, maar je kan altijd eens kijken op thinkmuscle. In ieder geval was zijn logica ijzersterk. Snelle eiwitten pieken hoog, maar vallen daarna onder baseline. Je lichaam vraagt al eiwitten tijdens de training. Je training duurt normaal niet langer dan een uur. Trage eiwitten geven een lagere piek, maar die wel tot 6 uur boven baseline blijft hangen.

Dus neem je whey een kwartier voor je gaat trainen en caseine onmiddelijk erna. Dat geeft je een hoge eiwit pool tijdens de training, en je neemt alweer je caseine voor je whey onder baseline valt, waarna je voldoende eiwit boven baseline hebt voor de volgende 6 uur voor herstel. Tegen dan volgt al een nieuwe maaltijd.


Title: Ingestion of casein and whey proteins result in muscle anabolism after resistance exercise
Author(s): Tipton KD, Elliott TA, Cree MG, Wolf SE, Sanford AP, Wolfe RR
Source: MEDICINE AND SCIENCE IN SPORTS AND EXERCISE 36 (12): 2073-2081 DEC 2004

Methods: Healthy volunteers were randomly assigned to one of three groups. Each group consumed one of three drinks: placebo (PL; N = 7), 20 g of casein (CS; N = 7), or whey proteins (WH: N = 9). Volunteers consumed the drink 1 h after the conclusion of a leg extension exercise bout. Leucine and phenylalanine concentrations were measured in femoral arteriovenous samples to determine balance across the leg.

Results: Arterial amino acid concentrations were elevated by protein ingestion, but the pattern of appearance was different for CS and WH. Net amino acid balance switched from negative to positive after ingestion of both proteins. Peak leucine net balance over time was greater for WH (347 50 nmol(.)min(-1.)100 mL(-1) leg) than CS (133 +/- 45 nmol(.)min(-1.)100 mL(-1) leg), but peak phenylalanine balance was similar for CS and WH. Ingestion of both CS and WH stimulated a significantly larger net phenylalanine uptake after resistance exercise, compared with the PL (PL -5 +/- 15 mg, CS 84 +/- 10 mg, WH 62 +/- 18 mg). Amino acid uptake relative to amount ingested was similar for both CS and WH (similar to10-15%).

Conclusions: Acute ingestion of both WH and CS after exercise resulted in similar increases in muscle protein net balance, resulting in net muscle protein synthesis despite different patterns of blood amino acid responses.




Title: Dietary protein to support anabolism with resistance exercise in young men
Author(s): Phillips SM, Hartman JW, Wilkinson SB
Source: JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF NUTRITION 24 (2): 134S-139S Suppl. S, APR 2005

Abstract: Resistance exercise is fundamentally anabolic and as such stimulates the process of skeletal muscle protein synthesis (MPS) in an absolute sense and relative to skeletal muscle protein breakdown (MPB). However, the net effect of resistance exercise is to shift net protein balance (NPB = MPS - MPB) to a more positive value; however, in the absence of feeding NPB remains negative. Feeding stimulates MPS to an extent where NPB becomes positive, for a transient time. When combined, resistance exercise and feeding synergistically interact to result in NPB being greater than with feeding alone. This feeding- and exercise-induced stimulation of NPB is what, albeit slowly, results in muscle hypertrophy. With this rudimentary knowledge we are now at the point where we can manipulate variables within the system to see what impact these interventions have on the processes of MPS, MPB, and NPB and ultimately and perhaps most importantly, muscle hypertrophy and strength. We used established models of skeletal muscle amino acid turnover to examine how protein source (milk versus soy) acutely affects the processes of MPS and MPB after resistance exercise. Our findings revealed that even when balanced quantities of total protein and energy are consumed that milk proteins are more effective in stimulating amino acid uptake and net protein deposition in skeletal muscle after resistance exercise than are hydrolyzed soy proteins. Importantly, the finding of increased amino acid uptake would be independent of the differences in amino acid composition of the two proteins. We propose that the improved net protein deposition with milk protein consumption is also not due to differences in amino acid composition, but is due to a different pattern of amino acid delivery associated with milk versus hydrolyzed soy proteins. If our acute findings are accurate then we hypothesized that chronically the greater net protein deposition associated with milk protein consumption post-resistance exercise would eventually lead to greater net protein accretion (i.e., muscle fiber hypertrophy), over a longer time period. In young men completing 12 weeks of resistance training (5d/wk) we observed a tendency (P = 0.11) for greater gains in whole body lean mass and whole as greater muscle fiber hypertrophy with consumption of milk. While strength gains were not different between the soy and milk-supplemented groups we would argue that the true significance of a greater increase in lean mass that we observed with milk consumption may be more important in groups of persons with lower initial lean mass and strength such as the elderly.


Title: Combined ingestion of protein and free leucine with carbohydrate increases postexercise muscle protein synthesis in vivo in male subjects
Author(s): Koopman R, Wagenmakers AJM, Manders RJF, Zorenc AHG, Senden JMG, Gorselink M, Keizer HA, van Loon LJC
Source: AMERICAN JOURNAL OF PHYSIOLOGY-ENDOCRINOLOGY AND METABOLISM 288 (4): E645-E653 APR 2005

Abstract: The present study was designed to determine postexercise muscle protein synthesis and whole body protein balance following the combined ingestion of carbohydrate with or without protein and/or free leucine. Eight male subjects were randomly assigned to three trials in which they consumed drinks containing either carbohydrate (CHO), carbohydrate and protein (CHO+PRO), or carbohydrate, protein, and free leucine (CHO+PRO+Leu) following 45 min of resistance exercise. A primed, continuous infusion of L-[ring-C-13(6)] phenylalanine was applied, with blood samples and muscle biopsies collected to assess fractional synthetic rate (FSR) in the vastus lateralis muscle as well as whole body protein turnover during 6 h of postexercise recovery. Plasma insulin response was higher in the CHO+PRO+Leu compared with the CHO and CHO+PRO trials (+240 +/- 19% and +77 +/- 11%, respectively, P < 0.05). Whole body protein breakdown rates were lower, and whole body protein synthesis rates were higher, in the CHO+PRO and CHO+PRO+Leu trials compared with the CHO trial (P < 0.05). Addition of leucine in the CHO+PRO+Leu trial resulted in a lower protein oxidation rate compared with the CHO+PRO trial. Protein balance was negative during recovery in the CHO trial but positive in the CHO+PRO and CHO+PRO+Leu trials. In the CHO+PRO+Leu trial, whole body net protein balance was significantly greater compared with values observed in the CHO+PRO and CHO trials (P < 0.05). Mixed muscle FSR, measured over a 6-h period of postexercise recovery, was significantly greater in the CHO+PRO+Leu trial compared with the CHO trial (0.095 +/- 0.006 vs. 0.061 +/- 0.008%/h, respectively, P < 0.05), with intermediate values observed in the CHO+PRO trial (0.0820 +/- 0.0104%/h). We conclude that coingestion of protein and leucine stimulates muscle protein synthesis and optimizes whole body protein balance compared with the intake of carbohydrate only.


Title: Effect of an amino acid, protein, and carbohydrate mixture on net muscle protein balance after resistance exercise\
Author(s): Borsheim E, Aarsland A, Wolfe RR
Source: INTERNATIONAL JOURNAL OF SPORT NUTRITION AND EXERCISE METABOLISM 14 (3): 255-271 JUN 2004


Abstract: This study tests the hypotheses that (a) a mixture of whey protein, amino acids (AA), and carbohydrates (CHO) stimulates net muscle protein synthesis to a greater extent than isoenergetic CHO alone after resistance exercise; and (b) that the stimulatory effect of a protein, AA, and CHO mixture will last beyond the 1st hour after intake. Eight subjects participated in 2 trials. In one (PAAC), they ingested 77.4 g CHO, 17.5 g whey protein, and 4.9 g AA I hr after resistance exercise. In the other (CON), 100 g CHO was ingested instead. They received a primed constant infusion of L-[H-2(5)]-phenylalanine, and samples from femoral artery and vein, and biopsies from vastus lateralis were obtained. The area under the curve for net uptake of phenylalanine into muscle above pre-drink value was 128 +/- 42 mg (.) leg(-1) (PAAC) versus 32 +/- 10 mg (.) leg(-1) (CON) for the 3 hr after the drink (p =.04). The net protein balance response to the mixture consisted of two components, one rapid immediate response, and a smaller delayed response about 90 min after drink, whereas in CON only a small delayed response was seen. We conclude that after resistance exercise, a mixture of whey protein, AA, and CHO stimulated muscle protein synthesis to a greater extent than isoenergetic CHO alone. Further, compared to previously reported findings, the addition of protein to an AA + CHO mixture seems to extend the anabolic effect.

Dus -> pwo: whey + koolhydraten + eiwit (iig leucine bron)

Hoe zit het dan met de opname van vetten en polysachariden in de hier beschreven melk?
 
Dus als ik voor me training mijn shake drink wat moet ik dan na mijn training vooral binnenkrijgen?
 
hmm interessant gegeven. ik zat nog altijd met het idee in mijn kop dat ik na de training best mijn whey-shake neem. dit zou nu toch niet optimaal zijn?

aangezien blijkbaar het kamp verdeeld is ivm onderzoeken daaromtrent. ik veronderstel dat het niet slecht kan zijn om zowel VOOR als NA een whey-shake te nemen? of mis ik iets?
 
stace lees mijn post nog eens, en van big cat.
 
aha inderdaad. beetje te rap gelezen :o tnx big_t
 
Balboa18 zei:
dex tijdens de training is goed, voorkomt dat je cortisol stijgt.

Voorkomt ook dat je je glucose voorraad aanspreekt en je lichaam aanzet tot activiteit. Zou ik niet doen, geen suiker in het uur voor en de training zelf.
 
MeDieViL zei:
http://www.ergogenics.org/eiwit15.html

vond ik wel erg vreemd eigenlijk, kiper altijd direct na het trainen een whey shake naar binnen?

Het duurt ook wel een uurtje voordat de eiwitten die je inneemt beschikbaar zijn, dus wat dat betreft klopt de timing wel als je direct na de training je workout-shake neemt. Het komt allemaal niet zo precies, die hele grote doseringen eiwit pos-WO zijn gebaseerd op de industrie die graag eiwit wil verkopen, en de mythe dat je groeit van een training... eiwit-synthese is pas maximaal na een uur of 24 of zo, dat is het moment dat je het snelst groeit en dus ook het meest behoefte hebt aan eiwitten... gewoon je eiwitten verdelen over de 48 uur na je training en voldoende calorieen innemen dan komt het wel goed.
 
dus als ik in vervolg mijn bcaa's voor de training neen en mijn koolhydraten na de training en mijn Whey nog een half uur later tot een uur dan doe ik het goed ??
 
Back
Naar boven