Fitness Seller

zelfverdediging vs vechtsport

Bezoekers in dit topic

Waterpoloer

Freaky Bodybuilder
10 jaar lid
Lid geworden
31 jan 2010
Berichten
6.954
Waardering
633
Lengte
1m80
Massa
106kg
Wat ik me afvraag.

Wat is nu effectiever, een pro bokser zoals mike tyson tegen een pro krav maga(r)

Eigenlijk vergelijk ik een vechtsport met een verdediging sport. Je kan ook andere vecht/verdedings sporten er voor in de plaats zetten. Hierboven is een voorbeeldje

Beide hebben zo hun voordelen.

Wat denken jullie?
 
Laatst bewerkt:
hangt van het individu af denk ik. Sports schmorts.
 
Mike tyson zou nu misschien wel verliezen tegen een pro krav maga... :rolleyes:
 
In een straat gevecht de bokser. Krav maga is meer gericht op pols controle en omgaan met tegenstanders in reële situaties die wapens dragen.
Aan de andere kant kan je ook zeggen dat bij een straatgevecht wapens gebruikt worden, dan neig ik voor de Krav maga specialist.
 
Ik denk persoonlijk een pro krav maga omdat boksen teveel eenzijdig is (alleen voetwerk en slaan, kort gezegd) en bij krav maga leer je in verschillende situatie`s te reageren....... (zoals bij een mes, geweer enz.)
 
pro bokser no doubt imo
 
waarom een bokser?? wat maakt m zo sterk/goed??
 
Ligt er aan op welke regels je vecht.
In de ring heb je regels en op straat niet.

Op straat zou de krav maga specialist in het voordeel zijn.
 
waarom een bokser?? wat maakt m zo sterk/goed??
Superieure stootkracht, snelheid, scherpte, accuratie, reflexen, uithoudingsvermogen, incasseringsvermogen. Skillset is misschien niet zo groot maar dat maakt in het gemiddelde straatgevecht geen **** uit, waar offense de beste defense is.
 
hangt van zoveel factoren af, kan je nooit of te nooit vergelijken. 1 misslag van de boxer en hij heeft misschien al een armklem beet waardoor zijn ellepijp in 2 breekt, maar 1 rake punch en de krav maga master ligt sterren te tellen
 
Mike Tyson zonder handschoenen slaat je natuurlijk gewoon morsdood.
 
Lol ik heb echte vechtsporten gedaan en kravmaga. Weet zeker dat een echte vechtsport zo'n specialist helemaal de tering in schopt. Waarom? Krav maga trainingen zijn over het algemeen nogal laf. Ik heb het van 2 verschillende gecertificeerde instructeurs gehad en was weinig onder de indruk. Sparren komt bar weinig voor. De meeste oefeningen zijn vooral afgesproken en dus te verwachten. Er zijn ook scholen waar wel gespart wordt, maar dat is over het algemeen gelijk aan kickboksen en soortgelijken. Als een krav magaer dus echt goed kan vechten is dat imo te danken aan sparrainingen die toch zijn afgekeken van echte vechtsporten. Overigens zou krav maga wat voordeel in echte close combat kunnen geven. Als iemand echt met zijn gezicht tegen jou gezicht komt aanstaan en je bedenkt goed welke techniek je wilt toepassen heb je er missch wat aan. Maar ik denk dat een getrainde vechter het nooit zal toestaan dat iemand met zijn gezicht tegen je aan komt staan. je bent dan bijna altijd te traag. ik vind alles best, schelden, dreigen maar als iemand tegen mij aan komt staan accepteer ik dat niet. Wil niet het risico lopen dat ik een gevecht verlies omdat iemand met een razendsnelle kopstoot/knie inkomt. Met een beetje afstand kan ik mezelf veel beter verdedigen en zal tenminste de beste winnen:P
 
Laatst bewerkt:
ik vind alles best, schelden, dreigen maar als iemand tegen mij aan komt staan accepteer ik dat niet. Wil niet het risico lopen dat ik een gevecht verlies omdat iemand met een razendsnelle kopstoot/knie inkomt. Met een beetje afstand kan ik mezelf veel beter verdedigen en zal tenminste de beste winnen:P
Dikke +1:D
 
Volgens mij hangt het van de situtatie af, bijna geen enkel straatgevecht is eerlijk en gebeuren halfdronken of onder invloed van ..., daarbij dat de kans dat één van de tegenstanders hulp krijgt van vrienden redelijk groot is en dat sommige gewapend kunnen zijn of met dingen beginnen te gooien. Een gevecht op straat is ook niet bepaald zoals ze in de films laten zien waarbij je perfecte technieken ziet, meestal is het wat geduw en getrek en wat verdwaalde stoten dat uiteindelijk op de grond beland.
 
Dit kan je echt niet vergelijken, boksen en krav maga is iets compleet verschillend. Een bokser zou hem tot moes meppen terwijl de krav maga kerel nog aan het kijken is of er nergens een wapen af te pakken valt.

En effectiever tegen wat? Een straatgevecht zonder wapens? De bokser. Een bedreiging met een mes? Krav maga, misschien, tenzij de bokser sneller kan gaan lopen omwille van explosiviteit en conditie.

Daarbuiten staat vast dat het ook zeer individueel is, je kan een 16 jarige die eenmaal per week naar de boksclub gaat niet vergelijken met een 34 jarige krav maga instructeur, bijvoorbeeld.
 
Krav Maga

Superieure stootkracht, snelheid, scherpte, accuratie, reflexen, uithoudingsvermogen, incasseringsvermogen. Skillset is misschien niet zo groot maar dat maakt in het gemiddelde straatgevecht geen **** uit, waar offense de beste defense is.

Het kan misschien zijn dat met een treffer de KM tegen de grond gaat. Maar als het een meester is zal hij normaal gezien de stoot kunnen ontwijken en aanvallen voor de volgende stoot. De verdediging bij boksen is enkel goed voor boksen: niets onder de gordel en geen grepen.
 
Het kan misschien zijn dat met een treffer de KM tegen de grond gaat. Maar als het een meester is zal hij normaal gezien de stoot kunnen ontwijken en aanvallen voor de volgende stoot.
Dan moet je bovenmenselijke reflexen hebben of paranormaal begaafd zijn zodat je precies weet wat en wanneer hij iets doet. Een jab zonder handschoenen gaat zo snel, je ziet het bijna niet, alles wat daarop volgt zit er ook geheid op. Verdediging is inderdaad wel behoorlijk beperkt.
 
Dan moet je bovenmenselijke reflexen hebben of paranormaal begaafd zijn zodat je precies weet wat en wanneer hij iets doet. Een jab zonder handschoenen gaat zo snel, je ziet het bijna niet, alles wat daarop volgt zit er ook geheid op. Verdediging is inderdaad wel behoorlijk beperkt.
Ik geef u idd gelijk dat een jab ongeloofelijk snel is, maar we praten hier dan wel over meesters. Mensen die dit jaren doen hebben wel enorm ontwikkelde reflexen. Daarnaast zal een KM meer ruimte tussen hem en de aanvaller houden dan een bokser zal doen.
 
Back
Naar boven