MuscleMeat

Lekkere Hoog Eiwit Zomerrecepten (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
15 jaar lid
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waardering
3.205
Welke (gezonde) hoog eiwit zomerrecepten ken jij?

<h3>Lekkere Hoog Eiwit Zomerrecepten</h3>

  • Voorbeelden van koude maaltijden
  • Voorbeelden van warme maaltijden
  • Shakes

BONUS vraag: heb je ook zelfbedachte recepten?

Uit alle posts wordt er een week na dit topic in een poll door de leden één winnaar gekozen die het meest complete artikel heeft geschreven. Prijs voor deze week:
  • 1000 Karma punten voor beste artikel
  • 500 Karma punten voor tweede beste artikel
  • Tegoedbon om te gebruiken bij Sportfood.nl van €5 bij een bestelling onder de €50 en €10 bij bestelling boven de €50 voor de winnaar.

NIEUW: Maak op het einde van het jaar bovendien kans op een gratis Elite Lidmaatschap bij de verkiezing van het beste artikel van het jaar!


Succes :)

<h3>Gerelateerde Topics</h3>

 
Kip provencial

Neem een pan
Doe er wat olijfolie in
snij een Kipfilet in stukjes & kruiden met peper+zout+...
snij 1/2 rode paprika + 1/2 groene paprika in dunne stukjes
snij wat verse champions in dunne schijfjes
eventueel ook wat ajuin
alles in de pan
zachtjes opbakken
eventueel nog wat blokjes fetakaas erbij voor de smaak (als het in je bord ligt)
te combineren met vanalles (sla, rijst, ...)
zowel koud als warm te eten
 
Hier even lekker zomermaaltje
Warm:
Lekkere schaal bouillabaise van +- 500ml eiwit 36g

en gegrilde Porterhousesteak (400G) . eiwit +- 75g

Koud:
bak slamix met 100g biologische tofu/ tahoe blokjes.
en 100g kidneybeans. met lichte dressing +- 36 g eiwit

en als afdronk een 1/2L. Syntrax Nectar shake van 46gram eiwit
Totaal 193 gram eiwit.

Burp:meal:
 
Ik maak wel eens wat pasta met tonijn.
Het receptje is niet van mezelf, heb het uit een boekje, maar is super lekker, kan het iedereen aanbevelen.
Wat heb je nodig:

1 rode paprika
4 tomaten
200gr gerookte spekblokjes
1 tonijnsteak of blik tonijn op eigen nat
2-3 teentjes knoflook
blikje tomatenpurree
blik mais
olijfolie
400gr spirelli


Was de tomaten en paprika.
Snij nu de paprika en tomaten in kleine stukjes en pel de knoflook.
Water aan de kook brengen voor de pasta.
Bak de spekjes in een beetje olijfolie krokant, haal ze uit de wok of pan en leg ze op een keukenpapiertje (uitlekken).
Doe weer wat olijfolie in de wok en pers de knoflook erin uit, voeg de tomaten en paprika toe.
Verwarm enkele minuten op een hoog vuur en daarna 15 minuten laten sudderen op een laag vuurtje.
Schep de tomatensaus uit de pan, voeg weer wat olijfolie toe en bak nu de tonijnsteak (of tonijn uit blik)prak hem met een vork in kleine stukjes (+/- 2 minuten).
Giet nu de tomatensaus er weer over, ook de spekblokjes en de tomatenpuree.
Goed omroeren en enkele minuten voor het opdienen de maïs toevoegen.
Giet de pasta af en schep de saus onder de pasta.

Smakelijk eten! :)
 
Pastasalade (eigen creatie)
Het kan met kip of met tonijn wat je zelf lekkerder vindt.

1 pak pasta, fusili of strikjes.
4 eieren
Gerookte kip ( als dat te duur is kan je zelf ook kipfilet bakken) of
tonijn
150 gram cashewnoten
100 gram erwten
100 gram sperziebonen
1 ui
1 rode paprika
1 zakje light kaassaus
italiaanse kruiden

Kook de pasta zoals op het pak vermeldt. De pasta af laten koelen. De gerookte kip in stukjes snijden. (voor kipfilet eerst bakken en dan in stukjes snijden) Of doe de tonijn in stukjes en voeg het bij de pasta in een grote schaal.

Kook de eieren zo een tien minuten en laat ze afkoelen. Snij ze hierna in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.

Snij een uitje en de paprika en voeg dit ook toe aan het mengsel. Maak het blikje erwten en boontjes open en voeg dit toe.

Maak de light kaassaus zoals op het pakje aangegeven en voeg dit ook aan het mengsel. Doe de italiaanse kruiden erdoorheen en roer het geheel goed door. Laat het geheel nu afkoelen in de koelkast en voeg vlak voor het opdienen de cashewnoten toe. Doe dit niet eerder, want dan worden deze zacht.

Voedingswaarden:
Pasta: 12.5 gram eiwitten per 100 gram
Cashewnoten: 18.5 gram eiwitten per 100 gram
Erwten: 6.5 gram eiwitten per 100 gram
Sperziebonen: 2.4 eiwitten per 100 gram
eieren: 12.9 gram eiwitten per ei
Paprika: 1.0 gram eiwitten per 100 gram
ui:1.2 eiwitten per 100 gram
Kaassaus: 2.1 gram eiwitten per 100 gram

Nou succes en eet smakelijk!
 
Laatst bewerkt:
Pastasalade (eigen creatie)
Het kan met kip of met tonijn wat je zelf lekkerder vindt.

1 pak pasta, fusili of strikjes.
4 eieren
Gerookte kip ( als dat te duur is kan je zelf ook kipfilet bakken) of
tonijn
150 gram cashewnoten
100 gram erwten
100 gram sperziebonen
1 ui
1 rode paprika
1 zakje light kaassaus
italiaanse kruiden

Kook de pasta zoals op het pak vermeldt. De pasta af laten koelen. De gerookte kip in stukjes snijden. (voor kipfilet eerst bakken en dan in stukjes snijden) Of doe de tonijn in stukjes en voeg het bij de pasta in een grote schaal.

Kook de eieren zo een tien minuten en laat ze afkoelen. Snij ze hierna in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.

Snij een uitje en de paprika en voeg dit ook toe aan het mengsel. Maak het blikje erwten en boontjes open en voeg dit toe.

Maak de light kaassaus zoals op het pakje aangegeven en voeg dit ook aan het mengsel. Doe de italiaanse kruiden erdoorheen en roer het geheel goed door. Laat het geheel nu afkoelen in de koelkast en voeg vlak voor het opdienen de cashewnoten toe. Doe dit niet eerder, want dan worden deze zacht.

Voedingswaarden:
Pasta: 12.5 gram eiwitten per 100 gram
Cashewnoten: 18.5 gram eiwitten per 100 gram
Erwten: 6.5 gram eiwitten per 100 gram
Sperziebonen: 2.4 eiwitten per 100 gram
eieren: 12.9 gram eiwitten per 100 gram
Paprika: 1.0 gram eiwitten per 100 gram
ui:1.2 eiwitten per 100 gram
Kaassaus: 2.1 gram eiwitten per 100 gram

Nou succes en eet smakelijk!

Klinkt goed!
 
Nog een lekker lunchrecept ( ook eigen creatie)
2 volgranenbollen
100 gram kipfilet (beleg)
1 bakje hutekase
bieslook
2 gekookte eieren
Smeerboter

Snijdt de volgranenbollen open. Smeer de boter erop. Verdeel de 100 gram kipfilet over de twee bollen. Verdeel hierover de hutekase en bestrooi dit met bieslook naar smaak. Kook de eieren zo een 10 minuten tot ze goed hard zijn. Snijdt de eieren in stukjes en verdeel over de broodjes. Eventueel wat zout en peper over het ei heen strooien.

Voedingswaarde:
Volgranenbol: 9.5 gram eiwitten per 100 gram
Kipfilet:18.00 gram eiwitten per 100 gram
Hutenkase: 12.3 gram eiwitten per 100 gram
eieren: 12.9 gram eiwitten per ei
smeerboter: 2.8 gram eiwitten per 100 gram

Eet smakelijk!
 
Nog een lekker lunchrecept ( ook eigen creatie)
2 volgranenbollen
100 gram kipfilet (beleg)
1 bakje hutekase
bieslook
2 gekookte eieren
Smeerboter

Snijdt de volgranenbollen open. Smeer de boter erop. Verdeel de 100 gram kipfilet over de twee bollen. Verdeel hierover de hutekase en bestrooi dit met bieslook naar smaak. Kook de eieren zo een 10 minuten tot ze goed hard zijn. Snijdt de eieren in stukjes en verdeel over de broodjes. Eventueel wat zout en peper over het ei heen strooien.

Voedingswaarde:
Volgranenbol: 9.5 gram eiwitten per 100 gram
Kipfilet:18.00 gram eiwitten per 100 gram
Hutenkase: 12.3 gram eiwitten per 100 gram
eieren: 12.9 gram eiwitten per ei
smeerboter: 2.8 gram eiwitten per 100 gram

Eet smakelijk!

Klinkt goed ofnie Tjooky
 
Receptje die het altijd goed doet:meal:

1,5 kop bruinerijst
100 gr. kipfilet
1 kop vloeibare eiwitten (Egg Nation, pure liquid egg white products to buy online, all natural & free range!)
Daar doorheen kun je nog paprika, champignons etc. mixen:brew:.

Alles afzonderlijk klaar maken (PAM-spray gebruiken) en daarna bij elkaar voegen.

Als extra drankje kun je dan b.v. nog 30 gr. Isopure (die smaken super met gewoon water;)) pakken om de nodige omega's, vitaminen etc. naar binnen te slaan:zuip:.

Eet smakelijk DBB-ers:lick:.
 
Ik zal ook een poging doen:

Warm:

Tarlyschotel met broccoli, ansjovis en tonijn :hedbang:
Voor 2 personen, te bereiden in 20 minuten.

000380488_001_FRRK060803_200.jpg



1 pak tarly (voorgekookte tarwe, 250 g)
800 g broccoli
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (50 g)
2 blikjes tonijn op olie

Bereiden
Tarly volgens gebruiksaanwijzing koken. Broccoli wassen en in roosjes verdelen, stelen schillen en in stukjes snijden. Broccoli 3 min. met weinig zout koken, afspoelen en in vergiet laten uitlekken. Kookvocht opvangen. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in kleine stukjes snijden. Tonijn laten uitlekken. In pan olie van ansjovis schenken en verhitten. Knoflook met peper 3 min. fruiten. Ansjovis in stukjes snijden en laatste min. meefruiten. Broccoli en tonijn erdoor roeren en meewarmen. Eventueel wat water toevoegen. Broccolimengsel met zout op smaak brengen. Broccolimengsel door tarly scheppen en serveren.




Nog een ander recept dat ik ergens heb gelezen (ik dacht hier op dbb) :hedbang:

Benodigdheden:
4 eieren
250 ml melk
4 boterhammen
Zout
Peper

Je neemt een kom en doet daarin de eieren, melk wat peper en zout. Lekker hutselen. Je neemt een grote koekenpan, verwarmt wat olijfolie in de pan. Ondertussen hak je de 4 boterhammen in blokjes en gooi je deze in de pan. Even kort bakken. Daarna doe je de eieren erbij en laat je dit even staan. Nu nog even goed hutselen en smullen maar!!




Koud:

Pastasalade met zalm :hedbang:

000190506_001_FRRK031805_200.jpg


Voor 2 personen te bereiden in 25 minuten

Ingrediënten
300 g farfalle (vlinderpasta)
1 bakje cherrytomaten (250 g)
1 pakje monchou (100 g)
150 g spinazie
300 gram gerookte zalm
5 eetlepels kappertjes
6 eetlepels thousand Island-dressing (fles a 450 ml)


Bereiden
Pasta in ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar koken en in vergiet laten afkoelen onder koud stromend water. Tomaatjes schoonmaken en halveren. Monchou en zalm in blokjes snijden. Spinazie wassen en droogdeppen. In kom pasta, tomaatjes, roomkaas, zalm, kappertjes en dressing mengen. Spinazie over vier borden verdelen. Pastasalade op spinazie scheppen. Lekker met stokbrood.



Shake: :hedbang:
De oude vertrouwde havermout shake :D
120 gram havermout
2 gram kaneel
1 banaan
30 gram whey
600 ml melk
Alles in een blender doen en drinken maar! :zuip:


Bonus vraag: :hedbang:
Zelf bedacht recept:


Kip salade met nootjes
Benodigdheden voor 1 persoon:
300 gram kipfilet
1 zak eikenbladsla
1 zakje Italiaanse dressing van knorr
4 tomaten
2 eieren
50 gram cashewnoten

Kipfilet in blokjes snijden en bakken in een beetje olijfolie. Eieren koken totdat ze goed hard zijn en deze in plakjes snijden. Tomaten in blokjes snijden en samen met de eieren en eikenbladsla in een kom doen. Italiaanse dressing aanmaken volgens verpakking. Cashewnoten in kleine stukjes breken en samen met de dressing en kip in de kom doen. Even alles goed mixen en smullen maar!
Ook lekker met pistachenoten!
 
geen kartoffelsalat..:D
 
Eiwit wafels

11 eieren
4 eetlepels grove havermoutvlokken
1 banaan
Handjevol rozijnen
Kaneel naar eigen smaak.

Doe van de 11 eieren, 8 eiwitten en 3 hele eieren in een blender, samen met 4 eetlepels havermoutvlokken, een banaan, de rozijnen en kaneel naar eigen smaak. Blend de chaos even door elkaar dat de vlokken lekker klein zijn.
Zorg dat het wafel-ijzer heet is en ingesprayed is met PAM spray (hoeft niet, maar vind het wat lekkerder.) Ik doe de chaos altijd in mijn shake beker want de rozijnen en vlokken zinken als een baksteen dus kan ik hem blijven schudden. Tja... erin gieten, bakken/garen en volproppen maar!

Ik haal ongeveer 4/5 wafels uit deze hoeveelheid, maar verschilt wel per ijzer denk ik! Enne... geen slagroom met suiker erop hè!!!
 
lekker tussendoortje voor de vroege morgen :cool: tonijn tostie
(athans ik vind het lekker)
4sneetjes blueband brood (het lekkere van wit het goeie van bruin brood)
1blik tonijn op water basis
snufje zwarte peper
zout vrije sambal (mag ook met zout bijna eke sambal heeft zout alleen de mijne niet)
2plakken kaas en 2 plakken smeltkaas

je smeert 1 kant in van het brood met sambal (dus 2 totaal)
je doet een plak kaas dr op je doet de uitgelekte blikje tonijn voor de helft op elk ingesmeerde met sambal boterham daar een snufje zwarte peper daar de smelt kaas op de andere helft van je boterham dr boven op dan in de tostie ijzer en wachte tot ze klaar zijn
 
Nog een recept:
In een paar minuten klaar en erg lekker :)

Spaghetti met gerookte zalmroomsaus :meal:

Benodigdheden
• 1 pak spaghetti
• 1 pakje Knorr vis dillesaus
• 400 gram velderwten
• 200 g gerookte zalmreepjes
• 100 g roze garnalen
• rucola melange
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak ondertussen de vis dillesaus en roer de uitgelekte erwten, zalmreepjes en garnalen door. Warm nog 2 minuten door.
- Schep de saus door de spaghetti en serveer met een toef rucola slamelange


Kan ook met broccoli ipv velderwten
 
pikante kippenblokjes tussen turksbrood

olijfolie in de wok doen
3kipfilets in stukken snijden en gaar bakken
1grote rode paprika snipperen en erbij doen
1grote ajuin snipperen en erbij doen
1blik tomaten blokjes erbij doen
kruiden met cayennepeper en zout
en dan tussen een turkse broodje doen
je kan er eventueel nog koude wortelen, tomaat en ijsberg sla bij doen


grote portie spaghetti bolognaise

1500gram kalkoen gehakt bakken in de pan
5grote rode paprikas snipperen en in grote pan doen
4wortelen snipperen en erbij doen
7ajuinen snipperen en erbij doen
4blikken gepelde tomaten erbij doen
2blikjes tomaten sap erbij doen

als het gaar gekookt is dan kan je het gehakt bij de saus doen
voor smaak kan je het kruiden met spaghettikruiden, zout, cayennepeper, oregano.
en voor lekkere volle smaak doe ik er altijd nog wat extra tomatenketchup bij (echt een aanrader vind ik)


tonijn met ketchup en groenten

1blik tonijn openen en pletten
1ajuin erbij snipperen
wat gerapste wortelen erbij doen
dit alles op een geroosterde boterham leggen
een beetje tomatenketchup erop doen
en smullen maar :)
 
Back
Naar boven