Ga Terug   DutchBodybuilding.com forum

Belangrijk! DutchBodybuilding.com en de auteur(s) praten het gebruik van deze stoffen niet goed, noch moedigen zij het aan. Deze informatie is enkel bedoeld als vermaak. De adviezen in deze artikels mogen nooit het advies van een erkende dokter vervangen. Gebruik deze middelen niet indien ze illegaal zijn in jouw woonplaats. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verkeerde interpretatie van de volgende teksten. Je gaat ermee akkoord door op de volgende links te klikken en/of deze pagina te lezen, dat je 18 jaar oud bent en ons niet verantwoordelijk stelt voor het verkeerd gebruiken van de vermelde stoffen.

Anabolen Info & Schema's
 • Afkortingen
  • EW: elke week
  • ED: elke dag
  • EOD: om de andere dag
  • E5D: om de 5 dagen
  • Test Enth: testosteron enanthaat
  • Test Cyp: testosteron cypionaat
  • Test Prop: testosteron propionaat
 • Afkortingen
  • Test Susp: testosterone suspensie
  • Oxy: oxymetholone/anadrol
  • Deca: deca durabolin/nandrolone
  • EQ: equipoise / boldenone
  • HCG: pregnyl
  • Winny: winstrol / stanozolol
 • Afkortingen
  • Var: anavar
  • Primo: primobolan
  • Tren Ace: trenbolone acetaat
  • Fem: Femara
  • Ari: Arimidex
 
Terug naar MenuKlaar voor je eerste kuur?
Als beginnende bodybuilder of fitness beoefenaar word je er al snel mee geconfronteerd, je kan er ook niet naast kijken want doping en sport zijn onafscheidbaar. Anabolen zijn echter niet ongevaarlijk, het zijn zware medicijnen die in de medische wereld gebruikt worden om ernstige ziekten en aandoeningen te genezen of te behandelen. Ik denk dat volgende info essentieel is voor iedereen die voor de eerste keer hoort van anabole anabolen en overweegt te gaan gebruiken.

Stero´den en andere doping worden door outsiders wel eens als rotzooi aanzien, als er iemand een verhaal verteld en het gaat over doping dan is het meestal negatief. Wat je krijgt is een slechte naam voor de sport en een vertekend beeld, namelijk dat anabolen gebruik per defenitie dom en onnodig is. Ik ben het daar niet mee eens, niet de stof, maar de gebruiker zelf is de schuldige als het misgaat. Dit board heeft 1 belangrijk doel: iedereen die van plan is om prestatieverhogende middelen te gaan gebruiken, leren om er op een verantwoordelijke manier mee om te gaan.

De meeste gebruikers hebben te weinig research gedaan voor ze aan hun eerste kuur beginnen. Het gevolg hiervan is dat ze meer neveneffecten ondervinden, minder resultaat hebben en minder resultaat overhouden. Al die fouten kunnen vermeden worden als men gewoon de tijd neemt om wat studie te doen naar het onderwerp. Oftewel, eerst denken dan pas doen. Meestal is de reden dat men zo snel mogelijk wil kuren simpel; 'Snel groot worden' alhoewel elke persoon die hierover een beetje kennis heeft opgedaan zeer goed weet dat anabolen je niet zomaar 'snel groot maken'. Hieronder enkele belangrijke punten die iedereen in acht zou moeten nemen vooraleer aan een kuur te denken.

1. Research en studie, dit is essentieel. Elke gebruiker zou minimum 1 jaar voldoende over anabolen en bodybuilding moeten opzoeken om te weten waarmee hij of zij bezig is. Deze basiskennis kan komen uit boeken maar ook uit discussieforums op het internet zoals hier op dutchbodybuilding.com. De basis houd in dat je weet wat de gebruikelijke AAS inhouden en hoe ze werken. Welke medicijnen je ermee mag combineren en welke niet. Je moet geen stero´d goeroe worden om te weten hoe je moet injecteren, wat belangrijk is tijdens een kuur en wat de gevaren zijn die je in acht moet nemen. Het anabolen board hier is er om je te helpen, maar sommige dingen zou je moeten weten door eigen opzoekwerk. Bovendien zijn veel vragen al eens gesteld en kan je de zoekfunctie bovenaan dit board gebruiken om de meest frequente vragen terug te vinden. Vind je het antwoord niet of twijfel je nog stel dan gerust je vraag en je wordt zeker geholpen.

2. Een goede basis hebben. Iedereen die gaat kuren zou enkele jaren trainingservaring moeten hebben. Belangrijk is dat je eerst zoveel mogelijk natuurlijke groei uit je spieren haalt want zodra je een eerste kuur hebt gedaan zal je erna minder goed zonder kunnen. Zie het als een lat die steeds hoger word gelegd; je begint aan de grond en door natuurlijke spiergroei kan je de lat heel hoog brengen. Eens je tegen de natuurlijke genetische limiet aanzit zal de groei veel trager gaan en zullen andere manieren moeten gezocht worden om de lat nog hoger te brengen. begin je echter al van de grond met anabolen dan komt die lat van laag naar heel hoog, je lichaam kan die sprong niet aan en je loopt kans blessures op te lopen. Bovendien is de gewonnen spiermassa wanneer je niet kuurt dan zeer moeilijk vast te houden en zal je snel terug bij de grond zitten. Denk niet dat je zonder anabolen niet zwaarder kan worden. Zelfs al gaat het moeilijk, iedereen kan indien voeding, training en rust optimaal zijn zeer goed vooruitgaan als naturel. De minimum leeftijd voor gebruik zou ergens rond de 20 ß 21 jaar moeten liggen, dit omdat niet iedereen op dezelfde leeftijd volwassen en klaar is voor kuren.

3. Voeding en training. Zorg dat je weet welke training het beste werkt voor jou. Welke split, oefeningen, sets en reps. Hoelang en hoeveel je moet trainen enz. Weet hoever je kan gaan en wat jou lichaam aan kan. Hoe je overtraining kan vermijden en optimaal kan groeien. Dit leer je niet op een paar dagen of weken. Voor de basisprincipes raad ik je aan Bodybuilding en Fitness voor Beginners: een Korte Intro! eens te lezen. Zorg dat je genoeg hebt leren eten, voeding is het allerbelangrijkste onderdeel van een kuur als je wil slagen. Voeding is het enige wat meer anabool is dan anabolen. Als je voeding niet goed is moet je nog niet eens denken aan kuren want of je nu natural of gebruiker bent, als de voeding niet deugd dan groei je niet, zo simpel is het.

4. Je gezondheid. Die moet in orde zijn voor je aan een kuur begint. Ga naar een dokter en laat je testen op bloed, lever, nieren en hart. Een algemene controle op je gezondheid is belangrijk, een kuur is altijd een aanslag op je gezondheid dus wil je in elk geval gezond beginnen. Als je hier al problemen hebt dan moet je jezelf de vraag stellen of kuren wel voor jou is. Indien je medicijnen neemt, vraag dan altijd eerst aan je arts of deze in combinatie gebruikt mogen worden met de anabole middelen die je wil gebruiken.

5. De wetgeving. Anabolen zijn illegaal in BelgiŰ en Nederland wanneer zonder voorschrift gekocht. Als je wil gebruiken zal je de middelen waarschijnlijk van een dealer moeten kopen. Vraag dan ook niet openlijk naar bronnen want zo breng je jezelf in gevaar en ben je een gemakkelijk doelwit voor scammers (dealers die namaak of fake producten verkopen) Probeer rond te hangen in sportscholen en op boards, win het vertrouwen van ervaren bodybuilders en koop niet van de eerste de beste.

6. Zijn anabolen iets voor mij? Deze vraag moet je jezelf stellen en denk goed na voor je antwoord. anabolen zijn niet voor iedereen geschikt, zoveel is zeker. Denk aan je familie en vrienden, hoe denken zij erover? Wat zouden zij ervan vinden en welke invloed heeft dat op jou? Misschien ben je nog schoolgaand of heb je juist een vriendin en hebben jullie plannen. Een kuur kost niet alleen geld, maar heeft ook een enorme invloed op je gedrag en omgeving. Kan je vriendin hier wel mee leven? Is het wel verantwoord tegenover je werk? Kan je de neveneffecten wel aan? De humeurschommelingen? Ben je bereid na een kuur het verlies aan gewicht en kracht te accepteren en toch door te gaan? (Zonder meteen een nieuwe kuur te doen). Dat zijn nog maar enkele zaken waar je rekening mee moet houden als verstandige gebruiker. Als je serieus bent over de sport en je wil er echt iets mee bereiken, dan kunnen anabolen een hulpmiddel zijn om je te brengen waar je wil zijn.
 
Terug naar MenuInjecteren: waarmee, hoe, waar?
1. Waarmee?

Het is erg belangrijk om de juiste maat injectiespuit, met bijpassende naald te gebruiken. Het principe van een injectiespuit, bestaat uit een cilindrische, plastic buis, met een precies passende zuiger, en aan het uiteinde een holle naald. De maat van de spuit wordt uitgedrukt in milliliters (2 ml, 2,5 ml, 5 ml ), die van de naalden in millimeters, eerst de doorsnede (de diameter) vervolgens de lengte van de naald ( 0,8 - 38mm ). Zo zijn er , 0,6 - 30 mm, 0,8 - 38 mm, 0,8 - 40 mm, 0,9-70 mm, 1,2- 40 mm, 2ľ 80 mm en 0,5 - 16 mm om insuline net onder de huid te kunnen spuiten. Voor het injecteren van anabole/androgene anabolen op oliebasis gebruiken we meestal 0,8 ľ38 of 40 mm om voldoende diep in de spier te kunnen injecteren, als men onvoldoende diep injecteert resulteert dat in een zwelling tussen de huid en het spierweefsel, en daarmee samenhangend, onvoldoende absorptie. Samenvattend, hoe hoger het nummer voor de naald des te dikker, iets dikkere naalden worden bijv. gebruikt voor het opzuigen de injectievloeistof uit de ampullen, vial ( 2 ml flesje met rubber doorsteekdop) of voor de 10 ml (meest veterinaire uit Mexico of AustraliŰ), waarvoor ook een extra lange naald wordt gebruikt( 70 of 80 mm). Voor diegene die zijn spullen uit het buitenland betrekt, koop dan de 22 gauge 1 1/5ö (inch) of 23 gauge 1ö apparatus met een 3 cc case of 5 cc als grotere hoeveelheden ineens worden ge´njecteerd. Om de vloeistof op te zuigen gebruikt men in de regel een iets wijdere 18 gauge 1 1/5ö spuit.

2. Hoe?

Er zijn een aantal punten, die je in de gaten moet houden, om een goede en veilige intramusculaire injectie te kunnen doorvoeren. Als eerste, voordat je ook maar iets pakt, moet je je grondig douchen. Dan, neem je een spuit, twee naalden, een vial of ampul, zie foto: 1. Haal de spuit uit de plastic verpakking, doe hetzelfde met een naald, bevestig het geheel, verwijder het omhulsel van de naald, verwijder het beschermdopje van de vial, ( het werken met een ampul beschrijven we hierna ). Reinig de rubber top met alcohol, trek 2 cc lucht in de injectiespuit, en doorsteek de rubbertop ( zie foto: 2 ), injecteer vervolgens de lucht in de vial, zo creŰer je een overdruk in de vial, die je in staat stelt moeiteloos de injectievloeistof uit de vial te halen. Draai de spuit met hieraan de vial andersom, zodat de vial met de onderkant boven komt en trek uit de vial de hoeveelheid die je wilt gebruiken, trek een 1/4 tot een 1/2 cc meer in de spuit en tik op de spuit om de luchtbelletjes naar boven te halen. Op dit punt gekomen injecteer je de overtollige 1/4 tot 1/2e cc terug in de vial. Neem nu een nieuwe naald uit zijn steriele verpakking en verwissel deze met de stomp geworden oude naald.


Je moet nu de plaats van injectie schoonmaken met een in alcohol gedrenkte dot (watten). Vervolgens neem je, (nog makkelijker is een partner of trainingsmaat) de spuit, met de naald omhoog, verwijder het plastic omhulsel, en druk de zuiger zachtjes omhoog tot er een druppel over de naald rolt, die de laatste  lucht verwijderd en de naald smeert, neem de spuit als een dart, span de huid met je andere hand en druk de naald diep in de spier ( foto: 4 ). Trek de zuiger een paar seconden terug, totdat je er zeker van bent dat er lucht in de spuit wordt getrokken, en geen bloed, want dan zit je in een bloedvat, en dit kan leiden tot de ernstigste complicaties, zelfs tot de dood. Vooropgesteld dat er geen bloed in de cilinder komt, dan druk je de zuiger langzaam en gelijkmatig leeg, totdat alle olie is ge´njecteerd. Snel de naald terug trekken, en een alcohol dot op de injectieplaats drukken. Dit zal, als dat al komt, het bloeden minimaliseren. Om pijn op de injectieplek te voorkomen is het belangrijk om zo langzaam mogelijk te injecteren, en nadien de plek licht te masseren. Vooral  s `winters is het aan te raden de vial of ampul in de hand te houden, of de spuit na het vullen (met de dop op de naald), gewikkeld in een schone handdoek op een verwarmingselement, te verwarmen. Niet te koude olie spuit makkelijker, en vloeit na het injecteren makkelijker uit. Nu dan over het vullen van de spuit uit een ampul, er zijn twee soorten ampullen, die met een breekring om de nek, en die men eerst moet voorkrassen, dus zonder breekring, deze krijgen hiervoor soms een zaagje bijgeleverd ( zie foto: 3 ), anders doe je dit zelf met een ijzerzaagje of vijl. Het breken kan met de hand, met een doek ( om versplinteren tegen te gaan ), maar het gaat ook heel makkelijk met het onderste stuk van een opengedraaide balpen. Ook hier weer de olie opzuigen met (een iets wijdere naald ) en injecteren met de volgende. Om littekenweefsel tegen te gaan is het verstandig om de injectieplaats elke keer te wisselen.

3. Waar?

Alle in olie en water opgeloste anabole anabolen moeten intramusculair ( in de spier ) ge´njecteerd worden. Dit betekend dat de huid en het onderliggende weefsel gepenetreerd (doorstoken) moeten worden, om in de onderliggende spier te kunnen komen. Intramusculaire injecties worden dan verricht als directe opname gewenst is, als grotere doses worden genomen, als depotinjecties worden toegediend die over langere tijd hun werkstof gelijkmatig aan het lichaam afstaan, om zo de bloedplasmaspiegel constant te houden en als de doses te belastend (b.v. voor de lever) zou zijn om oraal te nemen. De meest voorkomende punten voor intramusculaire injecties zijn de bilspier het dijbeen en de schouder. De spieren zijn op deze plekken behoorlijk dik. Vanwege het grote aantal spiervezels en de daarbijbehorende fysica, ( fascia is een type van verbindend weefsel dat de verschillende spieren omringd en verdeeld ), heeft het stero´de een grote oppervlakte om te absorberen. Absorptie wordt verder bevorderd door de intensieve bloedvoorziening naar de spieren. Idealerwijze, zouden intramusculaire injecties diep in de spier, en ver verwijderd van de zenuwen en bloedvaten, gezet moeten worden. De allerbeste plaats om anabolen te injecteren is in de gluteus medius die in het bovenste, buitenste kwadrant ( kwart= vierde deel ) van de bil is gelokaliseerd. ( zie foto: 6 ). De Iliac crest dient hierbij als herkenningspunt voor de injectieplaats, die voor een volwassene meestal zo ongeveer 7 1/2 centimeter onder de Iliac crest ligt. De Iliac crest is de top van het bekken aan de posterior ( achter ) kant. Je kunt de Iliac crest vinden door met je vingers te zoeken naar het hoogst gelegen bot, boven elke bilspier. De bovenste, buitenste kwadrant is het meest geschikt, omdat hier weinig zenuwwen zitten. En de kans dat je in een bloedvat injecteert is gering in dit gebied, ook loop je hier weinig kans de sciatische zenuw die door het middelste en onderste gedeelte van de bil loopt. Deze controleert de achterkant van elke dij en het gehele been, van de knie naar beneden. Als een injectie plaatsvindt dichtbij of in deze zenuw, dan volgt een extreme pijn en tijdelijke verlamming in dit gebied. Dit is uitermate ongewenst en je kan beter zo ver mogelijk uit de buurt van de bloedvaten en zenuwen verwijderd blijven.
 
Terug naar MenuHoe en waarom nakuren?
Inleiding

Het gebruik van AAS over een periode langer dan 3 weken zal er toe leiden dat de lichaamseigen productie van testosteron voor een groot gedeelte of zelfs helemaal stil komt te liggen. Het lichaam constateert namelijk een overvloed aan testosteron en zal via de "HPTA-axis" ( hypothalamus-pituitary-testes-axis) de eigen aanmaak van testosteron stilleggen (zie ook HCG-sectie). Nu is dit tijdens een AAS kuur 'niet zo erg' omdat de toegediende anabolen meer dan voldoende zijn om spiermassa te behouden cq te winnen. Echter, aan elke kuur komt een eind.


Na het stoppen met toedienen van anabolen zal het lichaam echter nog niet klaar zijn om direct de testosteronproductie weer op zich te nemen. In een normaal lichaam heerst er een evenwicht tussen spieropbouw (testosteron) en spierafbraak (cortisol). Na een AAS kuur is er echter nog geen eigen testosteronproductie. Dit betekent dat in de eerste weken na een kuur cortisol de vrije hand heeft om spier af te breken. Het is dus zaak om zo snel mogelijk de lichaamseigen testosteronproductie te herstellen.

Hoe zwaarder de kuur, hoe moeilijker het herstel. Dit geldt ook voor de lengte van de kuur: hoe langer de kuur, hoe langer meestal ook het herstel zal duren. Dit heeft ook te maken met het krimpen van de testikels na een lange periode van in-activiteit (zie HCG-sectie voor tegenmaatregelen).

Is er ook goed nieuws?

Natuurlijk! Gelukkig zijn er manieren om er voor te zorgen dat je eigen testosteronproductie weer snel op gang komt. Zonder in details te willen treden over de precieze werking van de eerdergenoemde HPTA-axis, bestaan er middelen die je eigen lichaam stimuleren om weer testosteron aan te gaan maken: Clomid en Nolvadex.

Clomid en Nolvadex zijn zogemaamde SERM's (Selective Estrogen Receptor Modulator) dat wil zeggen dat ze in sommige weefsels als een zeer zwak oestrogeen reageren en in andere weefsels juist als anti-oestrogeen. Dat wil zeggen dat ze de oestrogeenreceptor blokkeren zodat zeer sterke oestogenen zoals estradiol hun werk niet kunnen doen. Nolvadex en Clomid worden daarom ook wel oestrogeenblokkers genoemd.

Maar een ander aspect is veel belangrijker in de nakuur! Zowel Clomid als Nolvadex geven in de hersenen een signaal af aan de Hypothalamus om GnRH (Gonadotropin Releasing Hormone) af te geven. Dit geeft op zijn beurt een signaal aan de "pituitary", een klier in de hersenen die daardoor FSH (follicle stimulating hormone) en LH (luteinizing hormone) in de bloedbaan brengt. Dit LH hormoon zet je testikels aan tot......de productie van testosteron. En dat is het doel van het nemen van Clomid en Nolvadex in de nakuur!

Voorbeeld-schema nakuur:

Week 1 tot en met 4

Elke dag zowel 50mg Clomid als 20 mg Nolvadex.

NB: sommige mensen "frontloaden" Clomid in de eerste week na een zware kuur. Voorbeeld: 300 mg dag 1, 150 mg dag 2, 100 mg op dag 3 en vervolgens hoeveelheden van 50mg per dag. Clomid kan bij een deel van de gebruikers echter flinke bijwerkingen veroorzaken.

Wanneer de nakuur beginnen?

De start van de nakuur wordt bepaald door de AAS met de langste ester. Het AAS-nivo in het bloed moet namelijk ver genoeg gedaald zijn wil een nakuur zin hebben. Bij teveel externe AAS blijft je eigen testosteronproductie namelijk onderdrukt ook al gebruik je de combi Clomid/Nolvadex.


Tijd na de laatste injectie/toediening alvorens de nakuur te beginnen:

 • Anadrol: 1 dag
 • Dianabol: 1 dag
 • Deca: 3 weken
 • NPP 4 dagen
 • Tren Prop 4 dagen
 • Test prop 4 dagen
 • Winstrol 1 tot 2 dagen
 • Sustanon 2,5 tot 3 weken
 • Test Enant 2 weken
 • Tren Enant 2 weken
 • Primobolan 10 tot 14 dagen
 • Boldenone 17 tot 21 dagen
 • Test Cyp. 14 dagen

NB! Je kunt er ook voor kiezen om de nakuur voor de zekerheid 1 week vroeger te beginnen. Zorg er dan echter wel voor dat je nakuur in zijn geheel dan ook 1 week langer duurt!

Elmo
 
Terug naar MenuHoe gebruik je HCG in een kuur?
Over HCG bestaan meestal veel misverstanden. HCG staat voor Human Chorionic Gonadotrophin en is een natuurlijk peptide hormoon wat normaal gesproken in de placenta van zwangere vrouwen wordt gevormd om andere "moederlijke" hormonen te reguleren. Het is dus geen steroide! Natuurlijk worden nu voornamelijk synthetische vormen van HCG gebruikt met de generieke naam Pregnyl. Gedurende langere of middelzware tot zware AAS kuren wordt HCG gebruikt om verkleining van de testikels (testicular atrophy) te voorkomen of weer te herstellen. Dit bevordert dan namelijk een beter herstel van de eigen testosteronproductie (en dus massabehoud) na een AAS kuur.

Toediening van HCH heeft namelijk hetzelfde effect als het LH hormoon wat in een normale situatie de testikels aanzet tot testosteronproductie. In een wat zwaardere of langere kuur wordt de aanmaak van dit hormoon echter onderdrukt. Daarom worden je testikels in-actief en krimpen. Na je kuur wil je echter zo snel mogelijk op natuurlijke wijze testosteron aanmaken. Gekrompen testikels zijn echter niet gereed om die productie meteen weer op te pakken. Daarom is het zaak om dat probleem op te lossen VOOR je je nakuur begint.
Toediening van HCG heeft echter een sterke testosteronpiek tot gevolg en eveneens een sterke aromatisering naar oestrogeen. Oestrogeen onderdrukt je axis echter ook sterk. Daarom is HCG geen geschikt middel om tijdens de nakuur te gebruiken!

De dosis

In de laatse 2 weken van de kuur kan worden volstaan met een dosis van 750-1000 IU HCG elke 2 dagen. Ditzelfde geldt voor de eerste week meteen na de kuur, dus nog voordat aan de nakuur met een Clomid/Nolva combi wordt begonnen. Een alternatief schema is om elke dag 500 IU te injecteren. Het gebruik van een anti-oestrogeen ook tijdens de HCG-fase is sterk aan te raden. Voor de echt lange kuren of zwaar androgene kuren verdient het aanbeveling om al eerder in de kuur om de 2 weken een weekje HCG in te bouwen met de toediening van 500-1000 IU HCG 3 x in de week.

De toediening

HCG kan zowel intramusculair (in de spier) als ook direct onder de huid worden toegediend. Dat laatste kan dan met een insulinespuitje. Dat is natuurlijk een stuk comfortabeler dan injecteren in de spier met een dikkere naald. HCG betsaat uit een poeder dat moet worden gemixed met steriel water. Steriliteit is natuurlijk heel belangrijk. Zowel het poeder als de gemixte HCG zijn gevoelig voor warmte. Na aanmaak is het dan ook maar beperkt houdbaar in de koelkast. Zo'n 30 dagen is de max. De verpakkingen zijn meestal ampullen met een inhoud van 2500 - 5000 IU.

Enkele Tips

 • Voor injecties van 500 IU is het handig om gesteriliseerd (bacterievrij) water te kopen en de HCG daarmee te vermengen ipv de ampul die er bij zit. Dit omdat je dan 2500IU in 5ml hebt, wat je beter kan verdelen in 500 IU (1ml per keer dus) dan 2500 IU in 1ml (500IU in 0,2ml). Bovendien kan je het dan 30 tot 60 dagen in de koelkast bewaren.
 • Soms wordt een zwangerschapstest gebruikt om vast te stellen of er in plaats van het groeihormoon GH (Human Growth Hormone) HCG wordt geleverd. een positieve test betekent dat je bij de neus wordt genomen! HCG is namelijk niet erg duur maar GH nog wel!
Samenvattende standaardkuur HCG

Laatste 2 weken van de AAS- kuur om de 2 dagen 750-1000 IU HCG en dan nog 1 week met dezelfde dosering doorgaan.

Zware en lange AAS kuren

Als boven omschreven in standaardkuur plus additioneel tijdens de kuur om de 2 weken 500-1000 IU 3 x in de week te beginnen in week 4 van de AAS kuur.

Elmo
 
Terug naar MenuBread & Butter - Beginner
Kuur:

 • Week 1-10 : 250 mg Test Enth /EW
 • Week 1-10 : 200 mg Deca /EW
 • Week 1-6 : 30 mg D-bol /ED
 • Indien nodig: week 1-10 : 20 mg Nolva /ED


Nakuur:

 • Week 12-15 : 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuBread & Butter II - Beginner
Kuur:

 • Week 1 : 500 mg Test Enth + 400 mg EQ
 • Week 2-10 : 250 mg Test Enth /EW
 • Week 2-10 : 300 mg EQ /EW
 • Week 1-5 : 30 mg D-bol /ED
 • Week 4-10 : 50 mg Provi /ED


Nakuur:

 • Week 12-15 : 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuTestosterone Base Cycle - Beginner
Kuur:

 • Week 1-10 : 500 mg Test Enth /EW
 • Week 1-3 : 80 mg Test Prop /ED
 • Week 11-12: -


Nakuur:

 • Week 13-15: 13= 40mg Nolva /ED, 14=20mg Nolva/ED, 15=20mg Nolva/ED
  of: Week 13-15: 13= 100mg Clomid /ED, 14=75mg Clomid /ED, 15=75mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuLight Solid Cycle - Beginner
Kuur:

 • Week 1 tm 10: 400 mg EQ /EW
 • Week 5 tm 10: 50 mg Winny /ED


Nakuur:

 • Week 13-15: 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuLight Solid Cycle II - Beginner
Kuur:

 • Week 1-8: 400 mg Primo /EW
 • Week 3-8: 40 mg Anavar /ED


Nakuur:

 • Week 13-15: 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuIntermediate Cycle
Kuur:

 • Week 1-2 : 100 mg Test Prop /EOD
 • Week 1-2 : 600 mg Primo /EW
 • Week 2-8 : 400 mg Primo /EW
 • Week 2-8 : 500 mg Test Enth /EW


Nakuur:

 • Week 7-9 : 500 IU HCG 2x /EW
 • Week 11-13 : 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuIntermediate Cycle II
Kuur:

 • Week 1-4 : 50 mg Test Prop /ED
 • Week 1-10 : 500 mg Test Enth /EW
 • Week 1-10 : 300 mg Deca /EW


Nakuur:

 • Week 9-11 : 500 IU HCG 2x /EW
 • Week 13-15 : 30 mg Nolva /ED of 100 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuIntermediate Cycle III
Kuur:

 • Week 1-4 : 75 mg Test Prop /ED
 • Week 1-10 : 500 mg Test Enth /EW
 • Week 1-10 : 400 mg EQ /EW


Nakuur:

 • Week 9-11 : 500 IU HCG 2x /EW
 • Week 13-15 : 30 mg Nolva /ED of 100 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuBread & Butter - Gevorderd
Kuur:

 • Week 1-10 : 500 mg Test Enth /EW
 • Week 1-10 : 400 mg Deca /EW
 • Week 1-6 : 40 mg D-bol /ED
 • Indien nodig : week 1-10 : 20 mg Nolva /ED


Nakuur/HCG:

 • Week 4-8 : 500 IU HCG 1-2x /EW
 • Week 9-11 : 750 IU HCG /EOD
 • Week 12-15 : 40 mg/dag Nolva of 150 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuBread & Butter II - Gevorderd
Kuur:

 • Week 1 : 1000 mg Test Enth + 800 mg EQ
 • Week 2-10 : 500 mg Test Enth /EW
 • Week 2-10 : 400 mg EQ /EW
 • Week 1-5 : 50 mg D-bol /ED
 • Week 4-10 : 50 mg Provi /ED


Nakuur/HCG:

 • Week 4-8 : 500 IU HCG 1-2x /EW
 • Week 9-11 : 750 IU HCG /EOD
 • Week 12-15 : 40 mg/dag Nolva of 150 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuTestosterone Base Cycle - Gevorderd
Kuur:

 • Week 2-10 : 750-1000 mg Test Enth /EW
 • Week 1-3 : 100 mg Test Prop /ED
 • Week 11-12: -

 • Indien nodig: .5 mg Ari /ED of .5mg Fem. /EOD


Nakuur:

 • Week 13-16: 13=40mg Nolva /ED, 14=40mg Nolva /ED, 15=20mg Nolva /ED, 16= 20mg Nolva /ED
  of: Week 13-16: 13=150mg Clomid /ED, 14=150mg Clomid /ED, 15=100mg Clomid /ED, 16=100mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuMass stack I - Oxy
Kuur:

 • Week 1-2 : 1000 mg Test /EW
 • Week 3-12 : 750 mg Test /EW
 • Week 1-12 : 600 mg EQ /EW
 • Week 1-5 : 150 mg Oxy /ED

 • Indien nodig: .5 mg Ari /ED of .5mg Fem. /EOD


Nakuur/HCG:

 • Week 4-10 : 500-1000 IU HCG 1-2x /EW
 • Week 11-13 : 750-1000 IU HCG /EOD
 • Week 14-15 : 50 mg Nolva /ED of 150 mg Clomid /ED
 • Week 16-17 : 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuMass stack II - Dbol
Kuur:

 • Week 1-2 : 1000 mg Test /EW
 • Week 3-12 : 750 mg Test /EW
 • Week 1-12 : 500 mg Deca /EW
 • Week 1-5 : 50 mg D-bol /ED

 • Indien nodig: .5 mg Ari /ED of .5mg Fem. /EOD


Nakuur/HCG:

 • Week 4-10 : 500-1000 IU HCG 1-2x /EW
 • Week 11-13 : 750-1000 IU HCG /EOD
 • Week 14-15 : 50 mg Nolva /ED of 150 mg Clomid /ED
 • Week 16-17 : 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuThe Ultimate Cycle
Kuur:

 • Week 1-12 : 100 a 150 mg Test. Susp. /ED
 • Week 1-10 : 50 a 100 mg Tren Ace /ED
 • Week 7-12 : 50 a 100 mg Winny /ED
 • Week 1-13 : 50 a 100 mg Provi /ED

Nakuur/HCG:

 • Week 4-14 : 250 a 500 IU HCG /EW
 • Week 12-17 : 20 mg Nolva /ED
 • Week 14-15 : 100 mg clomid /ED
 • Week 16-17 : 50 mg clomid /EDElite Members lees het complete artikel van Big Cat over deze kuur hier!
 
Terug naar MenuThe Sane Cycle
Kuur:

 • Week 1-12 : 400-500 mg Test Enth / Cyp /EW
  Of : 150 mg Test Prop /EOD

 • Week 1-2 : 600-800 mg EQ /EW
 • Week 3-12 : 300-400 mg EQ /EW
 • Week 6-13 : 50-100 mg Winny /ED


(Optie: Week 7-18 : ECY stack.)
Nakuur/HCG:

 • Week 12-14 : HCG 3000/3000/1500/1500 IU /E5D
 • Week 12-17 : 20 mg Nolva /ED
 • Week 14-15 : 100 mg Clomid /ED
 • Week 16-17 : 50 mg Clomid /ED
 • Week 14-15 : 50 mg Spironolactone /EDElite Members lees het complete artikel van Big Cat over deze kuur hier!
 
Terug naar MenuThe Strength Cycle
Kuur:

 • Week 1-6 : 40 mg D-bol /ED
  (of Week 1-8 : 40 mg Var /ED)
 • Week 1-10 : 50-75 mg Test Susp /ED
  (of Test Prop /ED)
 • Week 1-10 : 400 mg EQ /EW
 • Week 5-10 : 75 mg Tren /ED

 • Indien nodig: .5 mg Ari /ED of .5mg Fem. /EOD


Nakuur/HCG:

 • Week 4-8 : 500-1000 IU HCG 1-2x /EW
 • Week 9-11 : 750-1000 IU HCG /EOD
 • Week 13-14 : 50 mg Nolva /ED of 150 mg Clomid /ED
 • Week 15-16 : 25 mg Nolva /ED of 75 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuCutting Cycle 1
Kuur:

 • Week 1-8 : Test prop 100mg /EOD
 • Week 1-8 : Winny 50 mg /ED
 • Week 1-8 : Tren Ace 75 mg /EOD
 • Week 1-10 : Proviron 50 mg /ED


Nakuur:

 • Week 10-13: 20 mg/dag Nolva en 50 mg Clomid /ED


 
Terug naar MenuCutting Cycle 2
Kuur:

 • Week 1-8 : EQ 400 mg /EW
 • Week 1-8 : Var 40 mg /ED
 • Week 8-12 : Winny 50 mg /ED
 • Week 9-12 : Test prop 100 mg /EOD
 • /ED .5 mg Ari of .5mg Fem /EOD


Nakuur:

 • Week 13-15: 20 mg/dag Nolva en 50 mg Clomid /ED

 
Terug naar MenuEffective Cut Cycle
Kuur:

 • Week 1-10 : 400 mg EQ /EW
 • Week 3-10 : 50 mg Winny / ED
 • Week 5-10 : 50-100 mg Provi /ED


Nakuur:

 • Week 13-15 : 20 mg Nolva /ED

 
Terug naar MenuPreparation Cycle
Kuur:

 • Week : 1-8 100 mg Test Prop /EOD
 • Week : 5-8 75 mg tren Ace /EOD
 • Week : 5-10 100 mg Provi /ED
 • Week : 8-10 50 mg Winny /ED

 • Indien nodig: .5 mg Ari /ED of .5mg Fem. /EOD

 • Week 1-10 : ECY stack:
  3x daags 25-30 mg efedrine/250-300 mg caffe´ne/6-8 mg yohimbine
Nakuur/HCG:

 • Week 4-11 : 250 a 500 IU HCG /EW
 • Week 11-12: 25 mg/dag Nolva of 75 mg Clomid /ED